RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryktestorm rundt World-Wide og Fredriksen

Sist oppdatert:
Det skal ha gått en ryktestorm blant skipsmeglere og andre observatører torsdag om et storsalg av tankskip fra World-Wide og Bergesen, muligens til skipsreder John Fredriksen
Ifølge TradeWinds går de sterkeste ryktene ut på at Hong-Kong-baserte World-Wide Shipping forbereder et salg av deler av sin enorme flåte for en sum på 1,2 milliarder dollar eller mer.

Ryktene skal ha gått i alle retninger, om alt fra hele VLCC-flåten til World-Wide og Bergesen til et salg av kun skipene som fulgte med Bergesen til et mulig salg av Bergesens LNG-flåte. World-Wides VLCC-flåte teller 25 enheter.

- Personlig er jeg ikke kjent med at det skal skje, sier en seniorkilde ved World-Wides operasjonskontor i Singapore til TradeWinds fredag, og påpeker at World-Wide er i tankmarkedet på lang sikt.

Worl-Wide har imidlertid gjennomført en rekke salg av tankskip de siste månedene, men skal ha vært motivert av gevinstsikring ot uttreden av sektorer som ikke er ansett som kjernevirksomhet.

Skipsreder John Fredriksen skal toppe en kort liste av potensielle kjøper ifølge ryktene, men også en gruppe arabiske investorer skal være aktuelle. Amerikanske OSg skal også kunen løfte et slikt kjøp. Et av ryktene sier ifølge TradeWinds at en avklaring kunne komme i dag gjennom offentlig annonsering, sannsynligvis fra Norge.

Ifølge TradeWinds skal det imidlertid også være en rekke skeptikere til ryktene.

- Jeg måtte gjøre en rask sjekk av kalenderen for å være sikker på at vi hadde passert 1. april, sier en kilde til TradeWinds.

En annen kilde sier at World-Wide har benektet ryktene overfor han, men ikke helt overbevisende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere