*Nettavisen* Nyheter.

Rystende monsterjakt

«Quake 4» på Xbox 360 er morsomt, men hakker og har altfor lange lastetider.

09.02.06 14:45

For første gang i «Quake»-seriens historie bygger et spill på et annet. «Quake 4» fortsetter der hvor «Quake 2» slutter.

Sjekk også: Alt om Xbox 360.
Guide: Hvilket spill bør du kjøpe.

Strogg-bossen (Strogg er navnet på fiendene) må bite i det sure eple og innrømme nederlag, og når «Quake 4» begynner har resten av menneskeheten fått den gode nyheten.

Kampen ikke over

Men kampen mot stroggene er ikke over. Moralen til homo sapiens har skutt i været og soldatene har fått ny giv i kampen mot fienden. Men stroggene slår fortsatt fra seg og du kastes rett inn i heftige kamphandlinger.

Fra start til slutt er «Quake 4» en orgie i eksplosjoner, kamper og lyd. Som elitesoldaten Matthew Kane skal du vise Stroggene hvem som er sjef. Borte er de trange og brune omgivelesene fra «Quake 2». Nå er banene fargerike og åpne og lukkede miljøer går om hverandre.

Dessverre ødelegger de mange og lange lastepauser flyten i spillet. Du kjenner at skjegget gror mens du venter på å komme i gang.

Veldig lineært

Enspillerkampanjen er litt kort og inneholder stort sett ting vi har sett før. Du løper rundt, skyter og treffer på dører som ikke går opp før du har gjort noe spesielt.

Og det er det, «Quake 4» er omtrent like rett frem som en linjal. Men likevel underholder spillet stort. Du er hele tiden nysgjerrig på hva som lurer rundt neste sving og du koser deg blant monstre og andre uhumskheter.

Desverre er ikke den kunstige intelligensen på motstanderne noe å hoppe i taket for. Selv på høyere vanskelighetsgrader fortrekker de flest beistene å stille seg rett foran deg og fyre løs. Kampene blir ofte veldig like og litt kjedelige.

Kjøretøy

Enspillerbiten inneholder noen herlige avbrekk fra normen. I løpet av spillet stifter du blant annet bekjentskap med en tanks og en robot og begge to er mer tiflredsstillende enn alle de andre våpnene dine til sammen.

Det å sende fiender veggemellom og slåss med beist store som hus er alltid underholdende.

Som oftest har du noen medsoldater på slep og det er både positivt og negativt. To (eller flere) våpen gjør mer skade enn ett, men kameratene dine har en uvane for å stå i veien. Når du må komme deg i dekning fortere enn fy er ikke det noe du vil oppleve.

Lite imponerende grafikk

Teknisk skuffer spillet stort. Grafikken ligger flere hakk under PC-versjonen og de andre 360-skytespillene. Når spillet i tillegg har en uvane for å hakke hvis det skjer mer enn en ting om gangen, sier det seg selv at utviklerne godt kunne brukt litt lenger på «Quake 4».

Som seg hør og bør støtter spillet Live. Flerspillermodusen er kjapp og intens og opptil åtte stykker kan kjempe mot hverandre. Resultatet er alltid et blodbad uten like. Du må være kjapp med kontrollen for å komme deg noen vei, de fleste Live-spillerne er forferdelig gode.

Teknisk skuffelse

Xbox 360-utgaven av «Quake 4» er det samme spillet som kom på PC tidligere i høst, men med en grafikkmotor som hoster og harker. Hakkingen og de lange lastetidene legger en demper på spillopllevelsen, men «Quake 4» er fortsatt et morsomt spill.

PS: Med Xbox 360-utgaven av «Quake 4» følger det med en DVD som inneholder bakgrunnsmateriale og «Quake 2».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.