Rystet etter el-pistolsjokk

Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

– Trusler og utskjelling er ikke hverdagen. Å utstyre seg med elektrosjokkvåpen er meningsløst.

27.01.10 11:54

Laksevåg (Bergensavisen): Det sier brøytebilsjåfør Tor-Einar Johnsen til BA.

Han er en av en rekke brøytebilsjåfører som reagerer på at Thomas Skaar vil bruke en elektrosjokkpistol for å forsvare seg mot sinte trafikanter.

– Jeg har kjørt brøytebil i 20 år og har nok fått noen trusler, men aldri noe jeg har gått videre med, sier Johnsen.

Han legger til at han kan forstå frustrasjonen som Skaar snakker om, men legger til at samfunnet har egne instanser skal ta seg av trusler.

– Det er absurd å reagere som ham, sier Johnsen.

Skremme
– Jeg fikk nesten morgenkaffen i vrangstrupen da jeg leste om det i avisen, og jeg trodde et øyeblikk at det var en spøk, sier Jostein Ekrem til BA.

Han er daglig leder i Vaktmestersentralen, som har 8–10 brøytebiler i sving. Han kjører selv, og ønsker å tegne et annet bilde av situasjonen.

– Slike uttalelser er egnet til å skremme folk, og det å utstyre seg med el-våpen er livsfarlig og langt over mål, sier Ekrem.

Erfarne
Praten blant brøytemannskapene gikk livlig for seg i lunsjpausen etter gårsdagens avisoppslag. To erfarne snøryddere som har holdt på i 20 år, kjenner seg ikke igjen i Skaars beskrivelse av situasjonen.

– Dette er helt ekstremt. Vi har mange hundre kunder, og vi kjører overalt. Det hender vi får kommentarer fra bileiere som sier «oi, oi, kan dere ikke legge snøen et annet sted!», men verre er det ikke. Vi er til for å løse et oppdrag, ikke for å provosere, understreker Ekrem.

Thomas Skaar (37) som driver Dive og Transport angrer ikke på uttalelsene i gårsdagens BA.

– Elektrosjokkvåpen er ikke laget for å drepe eller skade, men til å forsvare seg med. Hvis noen går til angrep må vi kunne forsvare oss med nebb og klør, sier Skaar, som vil søke om tillatelse til å inneha el-våpen dersom politiet krever det.

2002
Det er ikke første gang at det stormer rundt byens brøytebilsjåfører.

I januar 2002 gikk oppsynsmannen i Bergen kommune ut i avisen og ba folk slutte med utskjellingen og mobbingen av brøytebilsjåførene.

– En del personer må gå i seg selv. Flere steder har det vært vanskelig å brøyte eller strø på grunn av feilparkerte biler, sa oppsynsmannen.

Les flere saker i Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag