RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

S&P kutter Norske Skog-rating(Ny2)

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Standard & Poor har kuttet Norsk Skogs kortsiktige kredittrating fra A-3 til A-2, og mener utsiktene er negative for selskapet
Nytt: Oppgradert med melding fra Norske Skog

Det går frem av en melding sendt ut av S&P rett etter klokken 12.30 tirsdag. Selskapets rating har vært til vurdering siden 5. februar.

Rating for selskapets obligasjoner med forfall i 2011 er uendret på BBB, men utsiktene er senket fra nøytral til negative.

Norske Skog-kursen har reagert lite på nedgraderingen, og aksjen er ned 1 prosent til 94 kroner.

Norsk Skog opplyser i en kommentar til kuttet at det ikek får betydning for konsernets rentekostnader.

- De negative utsiktene og nedgraderingen av den kortsiktige ratingen reflekterer Norske Skogs svekkede finansielle utvikling, i hovedsak et resultat av svekkede markedsforhold og relativt høy giring - og utfordringer i å forbedre den finansielle profilen på mellomlang til lang sikt, skriver S&P-analytiker Alf Stenqvist i sin begrunnelse.

Stenqvist forventer at Norske Skog vil generere positiv fri kontantstrøm i 2003, mangel på bedring i kredittsituasjonen og markedet og kontantstrømmen kan føre til ytterligere nedgraderinger fra S&P.

Utsiktene for markedet er svake på kort sikt, men en gradvis forbedring forventes i 2004, men forholdene ser utfordrende ut på lang sikt, mener Stenqvist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere