RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

S&P senker utsiktene for avispapirprodusenter

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Standard & Poor har senket utsiktene for de to største nordamerikanske avispapirprodusentene Abitibi-Consolidated og Bowater fra stabile til negative
Bakgrunnen for nedgradering av utsiktene for de to avispapirprodusentene er at S&P tror den forventede etterspørselsveksten og økningen avispapirprisene neste år blir tregere enn ventet.

Begge konsernene har gjeldstyngede balanser, og S&P tror ikke at inntektsøkningen blir stor nok neste år til at selskapene vil klare å bedre sine kredittstrukturer i særlig grad.

Abitibi vil også slite med en fortsatt sterk canadisk dollar, som går utover selskapets marginer i all virksomheter.

S&P mener at Abitibis finansielle utvikling har vært svak, spesielt siden forbruket av avispapir ikke har vist noen særlig bedring. I tillegg har økningene i avispapirprisen som har blitt implementert i 2003 blitt spist opp av en styrket canadisk dollar.

Kredittratingbyrået forventer at den varslede prisøkning på avispapir på 30 amerikanske dollar vil bli gjennomført. Bowater sliter også med svak avispapiretterspørsel, men også innen andre segmenter hvor konsernet er aktive. i tillegg har Bowater store kostnader forbundet med en ny fabrikk i delstaten Sør-Carolina.

Norske Skog er eksponert i det nordamerikanske avispapirmarkedet, både gjennom eksport fra Europa og gjennom eierandelen på rundt en tredjedel av aksjene i Nord-Amerikas fjerde største avispapirprodusent, Norske Canada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere