RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så billig at du ikke kan tro det

Foto: Playboy/Delivered by Online USA
Sist oppdatert:
Kan du like gjerne lese bøker på engelsk som på norsk? Spar nesten 70 % ved å gjøre som oss.

(Side2): Skal du bestille julegaver, og få de i tide, er det for sent å bestille fra USA uten at det skal koste en arm og et bein i porto. Vi har derfor kikket på bestilling av engelske bøker fra øya rett utenfor oljeplattformene våre, og kan melde om store besparelser. For ordens skyld har vi gått ut fra en pundkurs på 9,4 kroner for 1 pund.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Den mest solgte boken hos Amazon.co.uk er for tiden Stephanie Meyers Eclipse fra Twilight-sagaen. Boken koster 3,46 i pund, noe som tilsier 35,50 i norske kroner. For å kun bestille en bok blir portoen på heftige 5,48 i pund, eller 51 norske kroner. Det er likevel slik at portoen ikke øker betraktelig om man legger på flere bøker, med to bøker i handlekurven blir totalen 61 norske kroner, og med tre bøker blir den 71 kroner.

Hos nettbutikken play.com får man portoen inkludert i prisen. Der koster samme bok som nevnt over 4,49 – altså 42 kroner.

Sammenlignet med Norge er det uansett penger å tjene. Den engelske pocketutgaven av boken koster for eksempel 99 kroner hos bokkilden.no, pluss en porto på 29 kroner for A-post eller 19 kroner for B-post.

Vogue eller Playboy?
Enda mer å tjene er det på litt dyrere bøker. Har du lyst på den svært vakre boken «Vogue Covers» så vil den i Norge koste deg 249 kroner pluss porto. Bestiller du den fra play.com er prisen under halvparten, inklusive porto: 118 kroner.

Er du ute etter kokebøker så kan vi fortelle at «Jamie's America» i Norge vil koste 275 kroner pluss porto, mens du får den får 122 kroner med porto inkludert fra play.com. Hos Amazon.com er den enda billigere i utgangspunktet (før porto): 98 kroner.

Hvis du er litt mer interessert i hmmm, foto, så kan du kanskje være interessert i boken «Playboy: The Complete Centerfolds.» Kjøper du den i Norge så koster den 385 kroner. Hos Amazon er prisen 190 kroner eller 249 kroner inklusive porto hos Play.com.

Uansett hvor du bestiller bør du sjekke leveringstid. Play.com opererer med 3–4 dager, mens mange norske nettbutikker opererer med 3–10 dager på engelske bøker.

Lenker:
Bokkilden.no
Amazon.co.uk
Play.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere