Ulf Waschbusch gledet seg til å besøke Australia for første gang og fly med verdens største passasjerfly. Kort tid etter avgang hørte han et smell og så ut av vinduet.

Hørte et smell
- Jeg satt på venstre side av flyet. Fem minutter etter avgang hørte jeg en «bang»-lyd på min venstre side og jeg så ut av vinduet. Der så jeg små biter som løsnet fra vingen. Det er vel noe av det mest skremmende du kan se om bord på et fly, antar jeg, sier Waschbusch i et intervju med australske 4BC.

Les også: Verdens største passsjerfly måtte nødlande

Returnerte med hale av røyk
Flight QF32 med 433 passasjerer og et mannskap på 26 om bord var på vei fra Singapore til Sidney, men måtte nødlande etter at det fikk problemer kort tid etter avgang.

Det var en flyets fire jetmotorer som måtte stenges av, og flyet returnerte til Changi Airport med en hale av røyk etter seg, melder The Sidney Morning Herald. Bildene av flyet etter nødlandingen viser en skadet og sotet motor på babord side. Ingen personer ble skadet.

Det australske flyselskapet Qantas har inntil videre innstilt alle flyginger med Airbus A380.

Kapteinen fortalte om «hendelse»
Waschbusch forteller at kapteinen over høyttaleren fortalte at de hadde hatt en hendelse som gjorde at motor nummer to måtte stenges av.

Merket ingen ustabilitet
Til tross for den avstengte motoren, den ødelagte vingen og drivstoff som måtte dumpes, var det lite passasjerene fikk merke av dramaet.

- Flyet var likevel veldig stabilt, forteller Waschbusch.

«Jeg er fortsatt skjelven, men jeg har det fint»

Flypassasasjer Ulf Waschbusch

Han forteller at lyden han hørte og flydelene som løsnet skjedde i løpet av få sekunder, mens flyet ennå var på vei opp etter avgang. Han så et øyeblikk en flamme fra motoren og deretter biter som løsnet.

- Ingen panikk om bord
- Hvordan var stemningen om bord da dette skjedde? spør 4BC-reporter Michael Smith i intervjuet.

- Det var ingen panikk i det hele tatt. Kapteinen og personalet om bord bidro til dette, sier Wascbusch på telefon fra flyplassen i Singapore.

Der parkerte flyet i enden av rullebanen etter nødlandingen.

- Nå venter vi på nærmere beskjed, sier Waschbusch, som likevel håper å komme seg til Australia, men neppe med Airbus A380. Flyselskapet Qantas har nemlig innstilt alle flygninger med dette gigantflyet etter dramet over Singapore.

- Jeg er fortsatt skjelven, men jeg har det fint, sier Waschbusch til 4BC.

Se nyhetsinnslag fra Nine Afternoon News under.

HTML EMBED

Qantas skulle fly med Airbus A380-flyet fra Singapore til Sidney (se kart under)

HTML EMBED