*Nettavisen* Nyheter.

Så faren bli drept av hai under dykking i Australia

En mann i 40-årene som dykket med sin datter utenfor øya Tasmania sør i Australia ble drept av en hai da de to dykket lørdag.

25.07.15 10:04

Angrepet skjedde da datteren svømte tilbake til båten mens faren skulle dykke etter flere muslinger utenfor den lille øya Maria tilhørende øysamfunnet Tasmania, opplyser politiinspektør i Tasmania, David Wiss.

– Slik jeg forstår det kom ikke faren opp til overflaten igjen på en stund. Hans datter ble bekymret og dykket under vann for å sjekke om faren var OK, da hun så at han ble angrepet av haien, sier Wiss.

Datteren kom seg opp i båten igjen og fikk sendt ut en nødbluss, som fikk andre båter i området til å komme bort. Sammen fikk de dratt faren opp til overflaten ved hjelp av oksygenslangen han var festet til i båten.

– Dessverre var han dødelig skadd, sier politiinspektøren.

Området er ikke kjent for haiangrep. Det siste dødelige haiangrepet i Tasmania skjedde i 1993, da en kvinne ble drept mens hun dykket nær en selkoloni utenfor den nordlige kysten av øya. Det har imidlertid blitt observert en hvithai i området i løpet av de siste dagene, men det er foreløpig uvisst hvilken haiart som angrep lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag