RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så farlig er salt

Sist oppdatert:
Å spise mindre salt reduserer risikoen for hjerteinfarkt med en fjerdedel.

(SIDE2): En britisk studie som er utført over en tidsperiode på 15 år, viser at å redusere inntaket av salt kan minske risikoen for infarkt eller slag med en fjerdedel.

Resultatet av studien hevder at personer som bruker mye salt i maten har 75 prosent høyere risiko for å rammes av hjertesykdommer, og har 80 prosent større sannsynlighet for å dø for tidlig.

Undersøkelsen, som er publisert av British Medical Journal, er den første langtidsstudien som viser tydelig at mye salt forverrer hjerteproblemer.

- Ved å bruke mindre salt gjør du hjertet ditt en tjeneste, påpeker The British Heart Foundation.

LES MER OM HELSE,TRENING OG VELVÆRE HER.

Sjekk «helsebloggen» her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere