RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så film - skjønte hun ble misbrukt

Jenta trodde alle barn hadde seksuell omgang med voksne. Men en film fikk henne til å innse at hun ble misbrukt av stefaren.

(iBergen.no) Fra hun var 7 år gammel ble jenta utsatt for seksuelle overgrep av sin stefar. I starten besto overgrepene av intime klemmer, men gikk snart over til beføling og seksuelle handlinger.

Trodde alle gjorde det
Den 39 år gamle stefaren bedyret overfor stedatteren at dette var noe fedre gjorde for at «det skulle bli bra for barna når de ble eldre». Samtidig ba han henne holde tett om det som foregikk mellom dem.

Jenta vokste opp i den tro at ugjerningene som stefaren begikk mot henne var normale, helt til hun fikk se en film som beskrev handlingene som overgrep. Da skjønte hun at 39-åringen hadde misbrukt henne.

Skar seg i armene
Overgrepene fikk en bråstans i 2007, da moren hennes oppdaget selvskadingsmerker på den da 13 år gamle jentas arm. Sammen oppsøkte de PPT, der jenta betrodde seg om de mangeårige overgrepene. Dermed begynte snøballen å rulle og stefaren ble pågrepet av politiet.

I etterforskningen som fulgte kom det fram at de fleste overgrepene skjedde på jentas soverom, men også på badet og i familiens bil. Som oftest satt moren intetanende i stuen mens overgrepene fant sted.

Hørte knirkelyder
Men jentas bror hadde flere ganger hørt mistenkelige knirkelyder fra søsterens rom når stefaren var der inne. I tillegg hadde han hørt søsteren klynke mens hun ba stefaren stoppe.

Selv benektet 39-åringen alle påstandene da han møtte i Bergen tingrett forrige uke. Han hevdet han ved et uhell hadde gjort noe som kunne tolkes som et overgrep ved én anledning, men vedkjente seg ingen av episodene stedatteren skisserte for retten.

- Grovt overgrep
Dommerne mente imidlertid at jenta var svært troverdig i sin forklaring.

«Fornærmede ble utsatt for grove seksuelle overgrep av en av sine nærmeste omsorgspersoner på den arena hvor hun hadde krav på å være i trygge omgivelser.» heter det i dommen.

Han ble dømt til tre år og åtte måneders fengsel, samt betale 200.000 kroner i erstatning til stedatteren.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere