Gå til sidens hovedinnhold

Så forskjellige er vi

Menn og kvinner er svært forskjellige, uansett likestilling eller like muligheter. Sjekk forskjellene.

Det amerikanske psykologibladet "Psychology Today" har sammenlignet menn og kvinner, og funnet de forskjellene som faktisk er der, basert på fakta. Her er noen høydepunkter.

Når en kvinne blir født, er hun 4 til 6 uker mer moden enn en mann, og når puberteten nås er jenter to år foran guttene. Så blir det sikkert en diskusjon om mannen noen gang tar igjen kvinnen.

Syv av ti skilsmisser er satt i gang av kvinner, og det er kanskje derfor det er fire ganger mer sannsynlig at menn begår selvmord.

For at manns kropp skal fungere, må 3 prosent av kroppsvekten være fett, for en kvinne er det 12 prosent. I gjennomsnitt har kvinner 25 prosent fett på kroppen. Sammenlignet består i snitt 40 prosent av mannens kropp av muskler, men hos kvinner er det 23 prosent.

Når det gjelder sunnhet, så er det fem ganger mer sannsynlig at en mann blir alkoholiker enn en kvinne, og det er dobbelt så sannsynlig at menn bruker ulovlig narkotisk stoff.

Små jenter lærer å snakke før enn gutter og snakker renere, det er også tre ganger mer sannsynlig at en mann stammer. Som tenåring har en jente gjennomsnittlig 20 minutters konsentrasjonsevne, mens gutter har fem minutter.

Det er en myte at kvinner har høyere smerteterskel enn menn, det er faktisk motsatt - men kvinner har bedre motstandsdyktighet mot infeksjoner.

Menn løper i snitt 10 prosent raskere enn kvinner. Kvinner husker mer fra sin barndom enn menn.

Og mens vi er inne på det, KrFs dildohater Anita Apelthun Sæle vil sikkert ikke like det, men menn onanerer 3,5 ganger oftere enn kvinner - noe som betyr at også kvinner gjør det.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene