*Nettavisen* Nyheter.

Sa ja til Frp

Foto: Rpy Storvik (Rogalands Avis)

Mandag stiller Tore B. Kallevig (37) opp når Stavanger Frp skal velge ny ordførerkandidat. Dermed blir det kampvotering mot Sissel Stenberg (62).

27.03.11 20:46

Tore B. Kallevig trakk seg fra Frps valgliste da han i november ikke ble tildelt såkalt fast plass.

De siste dagene har han telt på knappene om han skulle si ja til å være kandidat. Han har en sivil jobb i Avinor som han nå velger å søke permisjon fra – om han blir valgt som ordførerkandidat i stedet for Birkedal.

- Det hadde med manglende forutsigbarhet å gjøre, sa Kallevig i november, og gjentar den begrunnelsen overfor Rogalands Avis lørdag kveld.

Siden den gangen har han fått mange støtteerklæringer og oppfordringer om å fortsette i politikken, i den siste dramatiske uken partiet har vært igjennom har oppfordringene etter det Rogalands Avis kjenner til vært ekstra mange.

- Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger, i det hele tatt er det et samlet lokallag som nå må omrokkere etter at Trond Birkedal trakk seg som ordførerkandidat.

Kallevig utelukker heller ikke at han fortsetter uansett til høsten, selv om han ikke skulle vinne voteringen om ordførerkandidatplassen.

- Det er uansett en ledig plass på listen, sier Kallevig og holder døren åpen.

Trakk seg
Da Trond Birkedal knuste Sissel Stenberg under forrige nominasjonsmøte, valgte altså Kallevig å trekke seg fra bystyrelisten – og ut av politikken etter vårens sesjon.

Etter at Birkedal ble siktet og varetektsfengslet, og umiddelbart trakk seg fra alle verv, bestemte styret i lokallaget at det skulle avholdes nytt nominasjonsmøte – i stedet for at Sissel Stenberg, nominasjonskomiteens opprinnelige førstevalg, rykket opp på førsteplass.

Rogalands Avis kjenner til at Stenberg var én av tre i styret som stemte imot at det skulle holdes nytt nominasjonsmøte, at heller Stenberg automatisk skulle rykke opp på Birkedals plass.

Tre kandidater?
I tillegg til Kallevig og Stenberg sto også Arild Larsen på listen som Frp sendte ut i kveld, men etter det Rogalands Avis kjenner til skal Larsen verken ha blitt spurt eller sagt ja til å stå på listen. Det var også nominert en fjerde kandidat, men vedkommende trakk seg. Dermed blir det ren kampvotering mellom Kallevig og Stenberg på Hotel Victoria førstkommende mandag.

- Vi ser frem til et samlende nominasjonsmøte hvor medlemmene skal velge hvilken ordførerkandidat som de skal jobbe for å få valgt i månedene fremover, sier lokallagsleder Marit Amundsen.

Hun legger til:

- Det er viktig at vi klarer å se fremover i denne tiden og vi er alle enige om at det er politikken og partiet som er grunnlaget for vårt engasjement. Begge deler er uforandret og vil være det eneste vi fokuserer på, sier Marit Amundsen.

Moi Nilsen fortsetter også

Etter uroen i partiet den siste uken sa den profilerte bystyrepolitikeren Leif Arne Moi Nilsen at han vurderer å trekke seg fra aktiv politikk. Lørdag kveld sier Moi Nilsen til Rogalands Avis at han fortsetter.

På grunn av Kallevigs valg?

- Jeg vil ikke si det på den måten, det er en totalvurdering, jeg blir med videre, sier Moi Nilsen.

Les mer hos Rogalands Avis her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.