Sa ja til læreravtale

FORNØYD: Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet, og Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS, mens streiken pågikk. Nå sier Lied at hun er fornøyd med at lærerne sa ja til avtalen de til slutt ble enige om.

FORNØYD: Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet, og Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS, mens streiken pågikk. Nå sier Lied at hun er fornøyd med at lærerne sa ja til avtalen de til slutt ble enige om. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Et klart flertall av lærerne har sagt ja til avtalen med KS.

10.09.14 14:07

- Konflikten er slutt, men tillitskrisen er ikke over, sier leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied i en pressemelding.

79 prosent av Utdanningsforbundets medlemmer stemte ja til den nye tariffavtalen mellom lærerorganisasjonene og KS. De har dermed akseptert både hovedtariffavtalen som gjelder fram til 1.5.2016, og arbeidstidsavtalen for skoleverket som gjelder fram til 1.1.2018.

Lied sier at hun er glad for at konflikten nå er avsluttet, men hun kommer samtidig med en advarsel.

- Dette har vært et læreropprør, og dette er et vendepunkt. Hvis KS på nytt prøver å påtvinge lærerne økt tilstedeværelse og mindre fleksibilitet, vil det utløse nøyaktig samme konfliktnivå som vi har hatt dette siste halvåret, sier hun.

Les også: - Blir dette godtatt, så er streiken over

Hver femte sa nei
21 prosent av medlemmene stemte nei, i uravstemningen der 49 prosent av forbundets nærmere 95.000 medlemmer i KS-området har deltatt.

- Hver femte stemme var en nei-stemme, mange medlemmer ønsker å fortsette streiken. Dette viser at det fremdeles er et godt stykke igjen før vi har den arbeidstidsavtalen lærerne mener de trenger for å kunne gjøre en god jobb. Det vil selvsagt prege våre krav når avtalen skal reforhandles, sier Lied.

De andre sa også ja
I Musikernes Fellesorganisasjon ble det også ja fra hele 93,6 prosent av dem som avla stemme, mens 6,2 prosent stemte nei. Resultatet var noe jevnere i uravstemningen i Skolenes landsforbund, men det ble likevel ja med klar margin: 69 prosent svarte ja og 31 prosent nei. Deltakelsen i avstemningen var på 52 prosent av de stemmeberettigede.

– Streiken er dermed over for vår del, men ikke kampen for en bedre skole og bedre arbeidsbetingelser for lærerne, den kampen fortsetter, sier forbundsleder Anne Finborud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.