Gå til sidens hovedinnhold

Så kameraten stikke Jonas

- Jeg sto bare to-tre meter unna da kameraten min slo til Jonas Bråten med det jeg mener var et vinglass.

(Bygdeposten) Det forteller en 19-åring Bygdeposten har snakket med. Også ett annet vitne er med for å fortelle sin versjon av det som skjedde i eneboligen i Hokksund sent lørdag kveld.

De to er sterkt preget av hendelsen og de tenker på 17 år gamle Jonas Bråten som søndag døde på Ullevål sykehus. Skadene i halsen var for omfattende og livet sto ikke til å redde.

Kamerat
– Dette er bare helt forferdelig og helt utrolig trist. Jeg kjenner veldig godt han som er siktet. Vi har vært kamerater siden barneskolen og gjennom idretten og kjenner ham som en beskjeden og veldig rolig kar, sier 19-åringen.

Han var mandag i avhør hos politiet i to timer. Det andre vitnet som også bare sto cirka tre meter unna er ennå ikke avhørt.

– Jeg kjente ingen av dem og jeg vet ikke om hva som utløste det hele. Det eneste jeg så var at han langet ut med armen og at Jonas Bråten begynte å blø kraftig fra halsen, sier den andre 19-åringen.

Tok av
De to guttene forteller at de ankom stedet cirka klokken 22.30. Da var det ifølge dem 50–60 ungdommer til stede.

– Vi ble stående ute og da la vi merke til at de to dyttet hverandre før han (den siktede) slo. Det virket mer som et slag enn at han forsøkte å stikke noen, forteller de to. Hendelsen fant sted på trappen utenfor huset.

– Alt skjedde så raskt. Noen ropte «ring 113», mens en annen nøytralisert han som stakk og en kamerat av oss begynte med en gang med førstehjelp. Uten innsatsen hans er vi helt sikre på at han hadde kommet til å dødd med en gang, forteller de to 19-åringene som gikk på skolen mandag. De synes det var bedre å ha noen å snakke med enn å sitte hjemme.

– Vi er helt skjelvne. Det var absolutt ingen ting som tydet på at dette skulle bli noe annet enn en helt vanlig lørdagskveld, sier de to.

Flaske eller glass?
Det er fortsatt usikkert hva Jonas Bråten ble stukket med. En av dem som Bygdeposten har snakket med er sikker på at det var et vinglass.

– Vi kom dit sammen rett forut for det som skjedde og da hadde han med et vinglass. Det har jeg også fortalt politiet, sier 19-åringen.

Etter at det fatale skjedde holdt de to seg i bakgrunnen. Det stimlet masse folk til og etter kun et par minutter kom politiet. Jonas Bråten ble sendt til sykehus, mens den siktede ble pågrepet.

Facebook
De to forteller at det begynte å gå «rykter» på Facebook om denne festen, der det egentlig bare skulle vært noen få til stede. De reagerte da også på at det var utrolig mye folk der da de kom.

– Men selv om det var mye folk virket det som om alt var greit inntil dette skjedde, sier de to.

De to tenåringene forteller at de nesten ikke har hatt blund på øynene siden lørdag og at de føler seg uvel i kroppen.

– Det er tragisk og vi er selvsagt veldig lei oss. Det som skjedde er sånt du ser på film og plutselig så står du midt oppe i det selv. Det er rett og slett for jævlig, sier de to 19-åringene.

Les flere saker fra Bygdeposten.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget