RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så kjæresten bli drept - i dag vitner hun i retten

Oslo (NTB): Allerede første dag i rettssaken fikk retten høre lydopptak fra Renate Tårnes' (22) fortvilte telefonoppringning til politiet mens hun gjemte seg for Breivik på Utøya. Mandag møter hun i vitneboksen.

Bjugn-jentas telefonsamtale til politiet ga et sterkt innblikk i de uhyrlighetene som utspilte seg på Utøya 22. juli. På lydopptaket høres en rekke skuddsalver og fortvilte hyl i bakgrunnen, mens Tårnes med skjelvende og hviskende stemme forteller at flere mennesker er skutt og drept.

Like før hadde hun sett kjæresten Snorre Haller (30) bli skutt og drept av Anders Behring Breivik utenfor kafébygget. Hun løp inn og gjemte seg i en av dobåsene i bygget, mens Breivik skjøt ned folk i rommene rundt.

Tårnes er et av fem vitner som skal forklare seg i retten mandag. Et av de andre vitnene er Marte Gustavsen Ødegården (18) fra Kongsberg, som skal fortelle om en smertefull og tøff tid siden hun ble skutt i ryggen og beinet og nær drept i skrenten nedenfor Kjærlighetsstien. Knusningsskadene i ryggraden vil kanskje for alltid volde henne kroniske smerter, og det er uklart når eller om hun vil bli i stand til å gå normalt igjen, fortalte hun NTB før jul i fjor. Deler av tykktarmen og en nyre ble også ødelagt.

I tillegg til Tårnes og Ødegården, skal Hussein Kazemi (20), Hanne Hestø Ness (20) og Marte Fevang Smith (18) forklare seg i retten mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere