Så lenge varer mildværet

FØRET I FARE: Mildvær og regn truer skiføret på Romerike de kommende dagene, og spesielt til helgen. Men foreløpig er det fine forhold, som her på Nordåsen ovenfor Maura i Nannestad 1. juledag.

FØRET I FARE: Mildvær og regn truer skiføret på Romerike de kommende dagene, og spesielt til helgen. Men foreløpig er det fine forhold, som her på Nordåsen ovenfor Maura i Nannestad 1. juledag. Foto: ROAR LØKKEN

Vinteren er ikke over, men mange kan regne med noen dager med plussgrader.

28.01.13 14:18

Etter en skikkelig kuldeperiode der gradestokken i uka som gikk krøp ned til 35,1 i Østerdalen, er det igjen stigende temperaturer over store deler av Sør-Norge.

- Det blir noen dager med høyere temperaturer. Det varer til og med onsdag, så får vi lavere temperaturer igjen og vender tilbake til normalen, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til Nettavisen.

Noen vil frykte for snøen og skiføret, men Bentsen sier det ikke blir mildt lenge nok til at alt blir ødelagt.

Se femdagersvarsel på met.no for ti norske byer

Det er Sør-Norge som nå opplever stigende temperaturer, påpeker meteorologen. Mandag ble det registrert pluss 1,1 grad på målestasjonen på Blindern i Oslo. Hun venter at det går opp til pluss 3 på Blindern i løpet av uka, før det faller igjen. Til helga ventes det ned mot minus 5 grader i Oslo.

- Det ventes også noe nedbør til og med onsdag, så blir det lettere vær når nordavinden og kulda kommer, sier Bentsen.

Sjekk ditt værvarsel på Nettavisens værsider her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.