*Nettavisen* Nyheter.

Så lenge varer vennskap

Foto: TV 3/Simple Liffe

Et vennskap varer i gjennomsnitt maks fem år, viser en ny, engelsk undersøkelse.

21.06.06 16:47

(Womanweb.no): Det kan virke trist, men det er virkeligheten, viser undersøkelsen. Er du under 30 år, så se ekstra godt på vennene dine – om fem år er de sannsynligvis ikke bestevennene dine lenger.

En ny undersøkelse fra England – gjennomført av telefonselskapet BT – viser at 52% av 18-19-åringer skifter ut vennene hvert femte år eller oftere.

BT spurte også de 2000 personene som deltok i undersøkelsen om hvorfor vennskapen deres tok slutt. Den absolutt viktigste grunnen var at folk vokser fra hverandre – det oppga i hvert fall 36% som årsaken til at vennskapene deres ebbet ut.

22% sa at det tok slutt fordi de flyttet fra hverandre, 12% mistet venner når de skiftet jobb og kun 5% sa at bruddet var en følge av at det kom forhold eller ekteskap mellom dem.

Undersøkelsen viste også at 2/3 av alle kvinner har flere, små grupper med venner som ikke kjenner hverandre. Menn er derimot mer tilbøyelige til å ha en samlet, fastsatt gruppe venner.

Færre enn hver tiende av de under 30 betrakter familien sin som en del av vennene, men at det forandrer seg ettersom årene går: Kun 9% av de unge anser familien som venner, mens 28% av de over 50 inkluderer familiemedlemmer som en del av venneflokken.

Les også:

Slik krangler du sunt

Er du ei frustrert frue?

Bli glad i kroppen din

Denne saken er laget av www.FHM.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.