RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock (Crestock)

Så lett lager du smøret selv

Sist oppdatert:
Tomt i butikkhyllene? Det tar ikke mer enn ti minutter å lage smøret selv!

(SIDE2): Hjemmelaget smør er faktisk veldig godt, og superenkelt å lage. Det beste er at du kan variere smaken etter hva du skal bruke smøret til. Alt du trenger er en stavmikser, eller aller helst en kjøkkenmaskin, og noen få ingredienser.

For å lage ca 400 gram smør trenger du rundt en liter kremfløte. I tillegg tar du i rømme hvis du ønsker et mer smakfult smør, og salter smøret etter smak. Skal du bruke smøret til matlaging kan du bruke maks to teskjeer, men skal du bruke smøret til brødskiva kan du godt ta litt mer. Bruker du i tillegg rømme kan du ha i enda litt mer salt (opp mot 7 teskjeer). Det er også mulig å kun bruke rømme hvis du ønsker, da bruker du rundt 6 dl rømme for hvert 100 gram smør du vil ha.

Du kan også variere saltet med å bruke havsalt, eller grovkornet salt for skikkelig fancy smør til selskapet.

Du tar ingrediensene i en bolle (plasbolle er å foretrekke) og kjører det hele til det dannes krem, blir mer seendes ut som en røre og så til slutt vil det dannes smør (la kjøkkenmaskinen eller stavmikseren gå hele tiden). Du vil da få en saus rundt smøret som du heller av. Den kan brukes til annen matlaging.

Samle alt smøret i en klump, og fyll bollen med vann. Masser smøret til det ikke er mer kjernemelk, som det heter, i smøret (det vil si det ikke tyter ut mer smør). Jo mer du knar jo bedre blir konsistensen. Husk å vask fingrene godt før du gjør det!

Det er også enkelt å lage kryddersmør med denne oppskriften. Ja, du tar bare krydder i det hele. Gjerne for eksempel paprika i virkelig form som males opp...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere