RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Ivar Bergerud (Indre Akershus Blad)

Så MC-føreren kjøre i døden

I 53 år har Bjarne Engen jobbet som yrkessjåfør. Onsdag kveld døde en motorsyklist etter å ha «frontet» med lastebilen hans. - Min verste dag på jobben, sier han.

Det er en yrkessjåførs store skrekk; å bli involvert i en alvorlig ulykke med tragisk utfall.

Onsdag kveld skjedde det for lastebilsjåfør Bjarne Engen fra Bjørkelangen, skriver Indre Akershus Blad.

Etter 53 år i bransjen har han vært involvert i én alvorlig ulykke ved Bjørkelangen i 1998, og sett flere farlige episoder langs veiene, men aldri før har han vært midt oppe i en dødsulykke.

- Ja, dette er første gang jeg opplever ulykke med tragisk utfall. Det er helt forferdelig. Det er det verste jeg har opplevd som yrkessjåfør, sier Engen.

Motorsykkelen vinglet
Litt etter klokken 19.30 onsdag kveld kjørte Engen langs riksvei 21 på Setskog i retning Bjørkelangen, som han har gjort tusenvis av ganger før.

I nærheten av Grasmo, ikke langt unna avkjøringen til «Sukkerveien», møter han en motorsykkel som vingler i veibanen.

- Jeg tenkte «hold til venstre», slik at han kunne kjøre forbi meg på yttersiden eller havne i grøfta. Men tre meter foran lastebilen «brakk» han sykkelen ned – enten for å klare svingen eller legge sykkelen i asfalten – men da var det for sent. Det bare smalt, forteller Engen.

- Kjørte han fort?

- Jeg vil ikke spekulere i farten, men det er helt sikkert at han kjørte for fort til å ha kontroll gjennom svingen, sier 70-åringen fra Bjørkelangen.

- Det måtte gå galt
Engen skjønte med en gang at ulykken ville ha et dødelig utfall.

- Motorsykkel mot lastebil i forholdsvis høy hastighet gir slike utfall. Dessverre. Jeg så lenge at det måtte gå galt, sier han.

Motorsyklisten (49) fra Arvika i Sverige døde nesten momentant etter sammenstøtet.

- Ambulansepersonellet forsøkte gjenopplivingsforsøk, men måtte raskt konstatere at livet til svensken ikke sto til å redde. Det var ikke håp om å berge livet hans, sier operasjonsleder Per Stenslet i Romerike politidistrikt.

Mager trøst
Bjarne Engen vet han ikke kunne gjort noe som helst for å unngå sammenstøtet, men det er en mager trøst.

- Det er en situasjon jeg ikke unner noen å komme borti. Selv om vi yrkessjåfører vet at risikoen er til stede hver eneste dag, er det noe av det verre som kan skje, selv om man ikke har ansvar for hendelsen, sier Engen som er i tenkeboksen på hvor lenge han skal fortsette som yrkessjåfør.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier han til Indre Akershus Blad.

- God støtte

Han berømmer politi, ambulansepersonell, sivile, yrkeskollegaer og ikke minst familien for tett oppfølging etter onsdagens dødsulykke.

- Jeg har fått god støtte i dagene som har gått. Telefonen har ringt hele tiden og jeg har fått snakket med mange, sier Bjarne Engen.

Les flere saker i Indre Akershus Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere