*Nettavisen* Nyheter.

Så mye bør du trene

Mange er redde for at de trener for lite, mens noen tror de trener for mye. Les hva den gylne middelvei sier.

01.08.06 08:09

Klikk her for å lese Side2 på mobilen din!

(SIDE2): Noen er mer enn fornøyd med å få til én økt i måneden, mens andre trener hver- og opptil flere ganger om dagen. Begge tilfellene er feil, i forhold til det som anbefales.

«Normalen» blant den delen av befolkningen som trener ligger på rundt 2-3 treningsdager i uken, noe som i seg selv kan være meget tilfredsstillende, mens enkelte «ekstrem»-personer får til 6-7. Den beste løsningen for de aller fleste vil dog være noe midt i mellom, rundt 4-5 dager i uken med både vekt- og kondisjonstrening.

Les bloggen til Cornelis her

Hva kan skje?
Hva kan i så fall være resultatet om du trener for lite eller for mye?

Ved mindre enn 3-4 økter i uken kan kroppen bli stimulert for sjelden til effektiv muskelvekst, med mindre muskler som resultat. Ved for mange treningsdager blir resultat noe av det samme, fordi kroppen ikke finner tid til å restituere seg selv.

Noen kan likevel ha utbytte av mange treningsøkter, om man bare er flink nok til å gi kroppen nok hvile utenfor treningsperiodene. Grunnregelen er at en muskelgruppe trenger 48 timer på å restituere seg etter en treningsøkt. Tenk på dette når du setter opp treningsprogrammet ditt!

Mat viktigere
De fleste av oss kommer i bedre form av å spise riktig enn bare å trene masse, og ved kroppsoppbygning og trening generelt bør man derfor prioritere denne delen nøye. Du kan nemlig trene så mye du vil, men passer du ikke på å få i deg det du trenger, kommer du ingen vei. Motsatt er ikke forholdet like kritisk.

Les flere treningssaker her

Følg oppsettet, bli best
Følger du de enkle «spillereglene» over vil du om ikke lang tid være blant de med best form, enten det er på gaten eller på ditt lokale helsestudio.

OPPSUMMERING:
¿Prøv å få til 4-5 treningsdager i uken, fordelt på både vekt- og kondisjonstrening.
¿La kroppen få hvile.
¿Gi kroppen det beste du kan oppdrive av næring.
¿Alle muskler trenger cirka 48 timer på å restituere seg, planlegg treningsoppsettet ditt etter det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag