RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye kan du spare på bleiene

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Matbutikkene kriger så bleiene spruter. Her er guiden til tilbudene.

(SIDE2): Det finnes knapt noe bedre for forbrukerne enn når matbutikkene starter med priskrig. Uansett hvordan du snur på det så står du igjen som vinneren, så lenge du er i målgruppen for tilbudene. Rimi, Kiwi, Meny og Rema har nå kastet seg inn i en bleiekrig av dimensjoner. Dag for dag overbyr de hverandre med stadig større tilbud. Her er guiden til tilbudene.

Rimi
Rimi har halvert prisen på sine bleier, og gir i tillegg annenhver pakke gratis. Dette gjelder merket Pampers. Tlbudet gjelder ut året, og du kan maks kjøpe fire pakker hver gang. Rimi krever at du bruker et såkalt bleiekort som skal stemples. Rimi har også satt ned prisene på barnematglass. Hos Rimi kostet Pampers 1,70 per bleie før tilbudet.

Rema
Rema gir deg annen hver pakke gratis. De har også halvert prisen på barnemat. Hos Rema kreves ingen stempel. Det er ikke opplyst om noen maksgrense for kjøp hos Rema. Rema var billigst på bleier fra Pampers før krigen startet.

Kiwi
Kiwi har halvert sine priser på bleier og barnemat ved at man får annenhver pakke bleier og annenhvert barnematglass gratis. Det er maks fire glass/bleiepakker hver gang. Tilbudet gjelder ut året. Kiwi krever at man bruker et bleiekort. Hos Kiwi blir prisen 17,50 for en pakke bleier og var også billigst på Libero før krigen startet.

Kiwi sier de skal være billigst på bleier:

– Da konkurrenter begynte å gi bort annenhver bleiepakke, hadde vi ikke noe valg. Vi skal svare konkurrentene og være markedsledende og billigst på bleier. Derfor har vi også satt ned prisene på billigbleier fra First Price . Vi er villig til å strekke oss langt for dette, og kommer ikke til å gi oss, sa kjedeleder for KIWI minipris, Per-Erik Burud til Foreldre & Barn da bleiekrigen startet.

Meny
Meny har redusert prisen på alle bleier fra Libero og Pampers med 50 prosent, og har lansert en fast lavpris på 23,50. De har også redusert prisene på barnemat. Det er maks fire pakker per husholdning hos Meny.

Coop-kjeden og Ica (som Rimi er en del av) har foreløpig ikke kommet med egne bleietilbud. Det er heller ikke kommet noe bleietilbud fra Spar eller Bunnpris.

Så hvem er billigst?
Det kommer selvfølgelig litt an på hvilket merke man liker (eller barna trives best med), men Rema er prisvinneren og i hvert fall enkelthetens vinner ved at man ikke må ha noe bleiekort. De lave prisene på bleier er selvfølgelig for å lokke til seg kunder for å kjøpe andre varer. I 2009 testet Din Side matvarer, den gangen var Rema billigst. Rema hadde tidligere også en sammenligning av priser dagligvarer med andre kjeder, men dette skjer nå kun i mindre sammenheng som dette.

Egne merkevarer
Pristester på dagligvarer har vist at mange er billige på sine varer med egne merkevarer, hvis man velger dette. Noe det også kan være mye å spare på. Uansett er det ikke bare enkelt å være forbruker for å finne ut hvor det faktisk er billigst til enhver tid.

Kanskje det enkleste er å handle bleier i Norge, og reise til Sverige for resten - for de som kan det?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere