RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye kostet jukse-avsløringen

Den allerede skyhøye advokatregningen vokser fortsatt.

(iBergen.no) I april ble 205 juss-studenter på Universitetet i Bergen (UiB) beskyldt for juks, etter at eksamensoppgavene deres ble avslørt av UiBs elektroniske jukseprogram.

To måneder senere ble ytterligere 42 studenter mistenkt for eksamensplagiat.

1. september ble det klart at universitetets klagenemnd la bort alle juksesakene og dermed frifant de mistenkte studentene.

Underveis har saken blitt en dyr affære for UiB. For universitetet er forpliktet til å hjelpe studentene med juridisk bistand. Til nå har det kostet dem 1,1 millioner kroner til studentenes advokatregninger. Ettersom beregningene ennå ikke er ferdig vil regningen trolig bli enda høyere, skriver Universitetets egen nettside, På Høyden.

Professor Jan Firdthjof Bernt mener UiB kunne spart mye penger på å sortere ut sakene på forhånd. Han frykter at de store advokatutgiftene kan gi flere juksere i framtiden.

- Når universitetene blir økonomisk belastet for å kjøre sak mot juksere, kan dette i verste fall oppmuntre til å se gjennom fingrene med fusk, fordi det blir for dyrt, sier Bernt til nettstedet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere