Så mye tapte de

Mange blir i ekteskapet for å sikre seg økonomisk, men mange tjener også godt på å skille seg. Se listen.

22.01.08 17:07

(Side2) En britisk undersøkelse viser at nesten 60 prosent av alle kvinner ønsker å forlate sine menn, men ikke lommeboken hans, melder Aftonbladet.

Lite kjærlighet
Det er det britiske advokatfirmaet Seddons som har gjennomført undersøkelsen, og mye tyder på at det er lite kjærlighet i ekteskapet. Samme undersøkelse viste nemlig at 10 prosent, uansett kjønn, skulle ønske de var gifte med noen andre enn sin ektefelle.

Økonomisk sikkerhet
At så mange som 59 prosent velger økonomisk sikkerhet fremfor kjærlighet er skremmende. Halvparten av respondentene svarte at de vurderte å bryte ut av forholdet.

- Forhold går i bølger. Par som tar tak i problemene og prater med hverandre har en større sjanse for å komme seg gjennom krisene, sier en talsmann for ekteskapsbyrået Relate.

Sikrer formuen
Med disse skremmende tallene er det ikke rart at mange velger å inngå ekteskapspakter og avtaler om særeie.

Les også: Deler ikke formuen

Mange norske og internasjonale kjendiser velger å sikre formuen med ekteskapspakter, men ikke alle har vært fullt så smarte og har dermed måtte utbetale store summer til sine forhenværende ektefeller.

Se noen av dem som tapte stort i skilsmisseoppgjøret

Neil Diamond og Marcia Murphey
Neil Diamond og Marcia Murphey skilte seg i 1995 etter 25 års ekteskap. Marcia Murphey fikk ca. 860 millioner kroner.

Michael Jordan og Junita Jordan
Michael Jordan og Junita Jordan var gift i omtrent 17 år og har tre barn sammen. Junita Jordan fikk ca. 860 millioner kroner i skilsmisseoppgjøret.

Steven Spielberg og Amy Irving
Spielberg og Irving var gift fra 1985 til 1989 og fikk ett barn sammen. Amy Irving fikk ca. 570 millioner kroner når de ble skilt.

Harrison Ford og Melissa Mathison
Ford og Mathison skilte seg etter 18 år i ekteskap, og Mathison fikk ca. 490 millioner kroner i oppgjøret. Ford ble kort tid etter koblet til 22 år yngre Calista Flockhart.

Kevin Costner og Cindy Silva
Kevin Costner og Cindy Silva var gift i hele 16 år, men gikk hver til sitt i 1994. Silva fikk ca. 450 millioner kroner i skilsmisseoppgjør.

Paul McCartney og Heather Mills
Skilsmisseoppgjøret mellom Paul McCartney og Heather Mills fikk stor medieoppmerksomhet. Det var gift i kun fire år, men Mills fikk ca. 340 millioner kroner i oppgjør.

Disse tapte ikke fullt så mye

Michael Douglas og Diandra Douglas
Selv om Diandra visstnok sendte Douglas til terapi for sexavhengighet var paret gift i 21 år. Diandra fikk ca. 250 millioner kroner i oppgjøret.

Lionel Richie og Diane Richie
Lionel og Diane Richie skilte seg i 2004 og paret har to barn sammen. Diane Richie fikk ca. 118 millioner kroner i skilsmisseoppgjør.

Mick Jagger og Jerry Hall
Jerry Hall var Mick Jaggers andre kone. De var sammen i over 20 år og gift i ni av disse. Jerry Hall fikk ca. 85 millioner kroner i skilsmisseoppgjøret.

Britney Spears og Kevin Federline
Kevin Federline fikk kun omkring seks millioner da han og Spears skilte lag. Nå kjemper de i retten.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.