RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sa nei til gigantfond

Sist oppdatert:
Aps landsmøte sa nei til forslaget om fem svære næringsfond.
På tross av støtte fra Oslo Aps innflytelsesrike leder Jan Bøhler, vendte Arbeiderpartiets landsmøte i helgen tommelen ned for forslaget om å opprette fem nye statlige investeringsselskap.

Forslaget kom fra Næringspolitisk forum i Oslo Ap, hvor investoren Ove Gusevik, lobbyisten Asbjørn Eikeland og Karin Yrvin sitter. Fondene skulle, ifølge forslaget, ha en egenkapital på 20 milliarder kroner hver.

- Ikke kapitalmangel

Hverken statsminister Jens Stoltenberg eller næringsminister Dag Terje Andersen har sett behov for slike fond, som leder for Oslo Ap Jan Bøhler har ivret for flere ganger. Det bekreftet Andersen i et intervju med NA24 før landsmøte startet.

- Det er ikke kapitalmangel her i landet, sa han, samtidig som han forsvarte opprettelsen av et fond for oppstartsbedrifter, med to milliarder kroner i egenkapital.

I landsmøtets vedtak om næringspolitikk er ikke fondet nevnt med ett ord. Det er derimot fondet som partileder Jens Stoltenberg lanserte i sin tale til LO- og Ap-topper på Sørmarka tidligere i april. Det vil etter alt å dømme bli en realitet når regjeringen legger frem statsbudsjettet til høsten.

Mer til vei og bane

Partiet lover derimot i sitt næringspolitiske vedtak å følge opp sin satsing på Nasjonal Transportplan.

Gode veier, jernbane og annen kommunikasjon er viktig for næringsutvikling og eksisterende industri og produksjon, påpeker partiet. De er den første regjering som har fulgt opp Nasjonal Transportplan. Det skal nå videreføres når det gjelder vei, rassikring, jernbane, havner og farleder. Blant annet vil de vurdere høyhastighetsforbindelser med tog, og få på plass bredbåndstilgang i hele landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere