RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sa nei til hundretusener

Sist oppdatert:
Se og Hør tilbød alt fra Afrika-safari til oppussing av leiligheten til Davy Wathne.

(iBergen.no) Ukebladet har i årenes løp kommet med flere kreative og lukrative forslag til kompensasjon for at TV 2 Sportens populære ankermann skulle stille opp på reportasjer. Wathne forteller i Bergensavisen at han alltid har avslått.

Mange tilbud
Han lister opp forslagene for avisen. Blant annet skal han ha fått tilbud om en betalt safari til Afrika for hele familien, oppussing av leiligheten slik at den kunne se fin ut på en «Hjemme hos»-reportasje med Wathne og TV 2-kolleger, og tilbud om ferietur til Tenerife.

Datteren tilbudt penger
Også Wathnes datter er blitt tilbudt et større beløp for å overlate private feriebilder til Se og Hør.

- Vi kunne få betalt vår to uker lange Tenerife-ferie i 2002, mot å få bilder av oss ved bassenget en formiddag. Da jeg sa nei, foreslo Se og Hør at min eldste og meget fotointeresserte datter på 20 år, skulle få et sekssifret beløp for å overlate de private bildene sine fra badeland, zoologisk hage og stranden, sier Davy til BA.

I tillegg er en venninne av sportsankeret blitt snikfotografert og forsøkt betalt med 8000 euro, som plaster på såret. Ifølge Wathne var et av vilkårene at kvinnen oppga sin identitet til bladet og bekreftet at de to var et par.

Men trass i de mange tilbudene, føler likevel Wathne at forholdet til ukebladet har vært ryddig.

Avslører sjekkheftejournalistikken
I boka om det indre liv i Se og Hør, «En helt vanlig dag på jobben», avslører forfatter Håvard Melnæs hvor utbredt sjekkheftejournalistikken i kjendisbladet er. Nettavisen presenterte fredag listen over kjendisene som har mottatt penger fra bladet.

LES: Dette tjener Se og Hør-kjendisene

Melnæs avslørte også at ukebladet bruker særdeles spekulative metoder for å finne gode saker på kjendiser og kongelige. Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha er blant dem Se og Hør har fått tilgang på kredittkortregningene til.

I tillegg skal Melnæs ha vært med på å kjøpe inn spionutstyr. LES: - Journalister kjøper spionutstyr

Arrangert bryllup
Forfatteren beskriver også sitt nære forhold til Kronprinsessens far, Sven O. Høiby. Blant annet skal han og ekskona Renate Barsgård ha ønsket skilsmisse med en gang de kom tilbake fra bryllupsreise.

Den tidligere reporteren i Se og Hør, forteller hvordan han røykte hasj sammen med Mette-Marits eks-kjæreste for å få historier til sin uautoriserte boigrafi.

Utsolgt
Carl I. Hagen får også gjennomgå etter at innholdet i boken ble kjent. Han mottok 100.000 kroner for å vise frem huset sitt, samtidig som han frontet en sak for Se og Hør i Stortinget. Nå hevder flere stortingspolitikere at Hagen nærmest er korrupt.

Men boken har slått an, den er nemlig allerede utsolgt fra forlaget.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere