RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så proffe innbruddsraid at politiet ble overrasket

Oslo (NTB): Innbruddsbander fra Øst-Europa opererer svært profesjonelt. Kripos-sjefen innrømmer at politiet ikke var godt nok forberedt da bølgen traff oss.

I små og tette nettverk gjøres effektive innbruddsraid med proffe utøvere i alle ledd. Bandene kommer med låsesmeder, elektrikere, stor teknisk kunnskap, militær bakgrunn og innsikt i skattelister og nabolag.

- Det er ingen tvil om at veldig mange av dem som begår innbrudd, har en profesjonalitet som langt overgår den vi finner hos norske kriminelle. De har gode kunnskaper som gjør dem kvalifisert, sier politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen til Aftenposten. Han leder samarbeidsprosjektet Grenseløs, der fire politidistrikt på Østlandet samarbeider om å jakte ned bandene fra øst på innbruddsraid.

Også andre steder i landet jobbes det nå systematisk og over politidistriktsgrensene for å avsløre flest mulig av de profesjonelle innbruddstyvene. Men Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård innrømmer at norsk politi ble tatt på senga da bandene «oppdaget» Norge:

- Vi må kunne si at det har tatt en stund før politiet har forstått profesjonaliteten, sier han til Aftenposten.

Ifølge Humlegård samler bandene gjerne opp tyvegodset i deponier, før det transporteres ut av landet i vogntog. Da følger de også med på når det er grensekontroller før lasten sendes ut.

- Det er ikke slik at de kommer med brekkjern og B-gjengen-briller. De jobber ikke etter innfallsmetoden, men har god kapasitet og tilgang til ressurser, sier Humlegård. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere