I en fullsatt Domkirke ble Marianne Sandvik (16) fra Hundvåg begravet. Hun ble brutalt revet bort fra sin familie, sine venner og bekjente i terrorangrepet på Utøya 22. juli.

Hun ble bisatt i en sterk, følelsesladet og verdig seremoni, skriver Rogalands Avis.

Gro Harlem Brundtland deltok begravelsen som regjeringens utsendte representant, og talte til den sørgende forsamlingen.

Brundtland var blant de siste som så Marianne Sandvik i live på Utøya, da hun talte til ungdommen der bare timer før tragedien.

Gro var tydelig preget og i sorg da hun inntok talerstolen.

- Umistelige, unge Marianne fikk sitt liv så brått og brutalt revet bort 22. juli på Utøya. Dagen vil alltid bli stående som en av de mørkeste dagene i Norges historie. Jeg vet at jeg så henne der, for Mariannes far har fortalt at hun snakket om møtet vårt i den siste samtalen på telefon, sa Gro med skjelvende stemme.

Hun fant også plass til håp i sin tale.

- Marianne delte verdiene glede frihet og engasjement. Hun stod for godhet og omtanke, og kjempet for retteferdighet. Hun stilte alltid opp for alle.

Gro la likevel, som medmenneske, mor og bestemor, vekt på den menneskelige tragedien og sorgen som Mariannes nærmeste opplever.

- Tapet av et menneskeliv kan aldri gi mening. Det har jeg selv og mine også smertelig erfart, sa hun.

- Det er og blir så urettferdig, så uendelig trist at Mariannes liv og drømmer så brutalt ble frarøvet henne. Så i dag går våre tanker til dere til Mariannes familie, som opplever en tragedie som vi andre knapt kan fatte, sa en tydelig beveget Gro Harlem Brundtland i Domkirken.

Les flere saker i Rogalands Avis her

Les også: Fullsatt kirke tok farvel

Les også: Farvel, Simon