Så varmt blir det vel ikke, Gislefoss?

FLESKET TIL: Kristen Gislefoss meldte 40 grader i Hattfjelldal tirsdag.

FLESKET TIL: Kristen Gislefoss meldte 40 grader i Hattfjelldal tirsdag. Foto: (NRK/Are Andersen, Bygdeposten)

Kristen Gislefoss flesket til og meldte tropevarme tirsdag.

07.06.11 12:42

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss er trolig dagens helt i Hattfjelldal.

På NRK Nordlands distriktssending mandag kveld slo han like godt til og meldte 40 grader i innlandsbygda tirsdag, melder Helgeland Arbeiderblad.

Temperaturer på linje med Sahara med andre ord.

I nabokommunene må folk ta til takke med langt mer moderate temperaturer.

Men selv om det neppe er hold i ørkenspådommene, kan folk i nord se fram til behagelige sommertemperaturer utover i uka, ifølge Gislefoss' mer edruelige kolleger.

Lurer du på hvordan været blir utover uken? Sjekk ditt vær her

I Oslo var det også mye vann i gatene tirsdag. Varselet for Oslo de nærmeste dagene viser at temperaturene skal holde seg over 20 grader på dagtid, men at man kan få litt nedbør. Torsdag er det meldt mest nedbør denne uken, men når vi går inn i pinsehelgen kan det se ut til at det blir oppholdsvær med rundt 20 grader på dagtid.

Værvarselet for Bergen viser temperaturer opp mot 20 grader onsdag, men på torsdag blir det regnvær også her med en temperatur på 11 grader. Starten på pinsen ser ut til å bli strålende for bergenserne med klar sol og rundt 15 til 16 grader.

For trønderne ser det bra ut på onsdag og torsdag, mens pinsen ser ut til å ble preget av regn og regnbyger. Temperaturene skal likevel holde seg varme og de vil ligge over 20 grader fram til lørdag, da det er meldt 16.

Varselet for Tromsø viser regn fram til torsdag, men da skal finværet slå inn for alvor. Temperaturen vil ligge på 18 grader, mens på fredag er den ventet å stige til 20 grader. Lørdag vil derimot temperaturen falle til 12 grader igjen, men det vil fremdeles være pent vær.

BADEDAM: Slik så det ut utenfor arkitetekthøgskolen i Oslo i morgentimene tirsdag. Foto: Henrik Arneberg (MEDIHUSET NETTAVISEN)

Fare for flom
Norges vassdrags- og energidirektorat melder også om fare for flom i dag.

Når det gjelder Østlandet og Agder vil kraftige byger føre til raskt økende vannføring i mindre bekker og elver.

- Det er ventet nedbør med kraftige byger og lokalt store nedbørmengder. Nedbøren kommer fra sør, og det vil komme jevnt med byger. I områder med kraftige byger, vil små bekker og elver få raskt økende vannføring. Noen steder kan vannføringen kulminere opp mot nivået for 5-årsflom. Det vil være store lokale forskjeller og det er usikkert hvor bygene treffer, opplyser NVE:

I «Varsel om flom for høyfjellet i Sør-Norge, 06. -07. juni 2011» heter det at stor snøsmelting og regnvær kan føre til vannføringer på nivå over 5-årsflom i høyereliggende vassdrag.

– Det er ventet mildt vær på høyfjellet de nærmeste dagene. Det vil føre til stor snøsmelting i høyereliggende vassdrag, som fremdeles har snø igjen i nedbørfeltet. I tillegg vil det lokalt komme byger med store nedbørsmengder. Dette i kombinasjon med stor snøsmelting vil føre til vannføringer på nivå over 5-årsflom visse steder. Også i lavereliggende områder er det ventet nedbør med kraftige byger og lokalt store nedbørmengder, melder NVE.

– Nedbøren kommer fra sør, og det vil komme jevnt med byger. I områder med kraftige byger, vil små bekker og elver få raskt økende vannføring. Noen steder kan vannføringen kulminere opp mot nivået for 5-årsflom. Det vil være store lokale forskjeller og det er usikkert hvor bygene treffer.

Store nedbørmengder og kraftig snøsmelting kan også lokalt medføre økt fare for løsmasseskred. Dette gjelder først og fremst indre og høyereliggende strøk av Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, og Hordaland, heter det på NVEs hjemmeside.

BUSSEN SKAL FREM: Bussene fikk en utfordring da de skulle passere punktet ved arkitekthøgskolen. Foto: Henrik Arneberg (MEDIEHUSET NETTAVISEN)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag