RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så viktig er rent toalett

Foto: gemena communication (Crestock)
De fleste av oss går aldri tilbake til en restaurant med dårlig toalett.

(SIDE2:) Nordmenn er blitt mer opptatt av håndvask og hygiene etter svineinfluensaen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Fredag markeres Unicefs Global Handwashing Day, og i den forbindelse presenteres en studie som viser at en av to nordmenn har skjerpet hygienen etter svineinfluensaen som herjet i fjor vinter.

Ni av ti nordmenn oppgir at de alltid vasker hendene etter toalettbesøk. Studien viser også at flere menn enn kvinner er bekymret for smitte når de besøker offentlige toaletter. En av fire menn er bekymret for egen helse, heter det i en pressemelding fra Katrin.

Doen blir samtaleemne
Når det gjelder offentlige toaletter, har vedlikeholdet på restauranttoalettet mye å si for oss. 74 prosent oppgir at de aldri går tilbake til en restaurant med et dårlig toalett. Samme andel tror at kjøkkenet er skittent, hvis toalettet er dårlig rengjort.

Har man en såkalt dårlig toalettopplevelse når vi spiser ute, forteller 78 prosent av oss det til venner eller kollegaer.

Og det er ikke bare doen på spisesteder som irriterer oss. Et skittent jobbtoalett har også mye å si. 84 prosent opplever at et rent toalett på jobben viser at man bryr seg om de ansatte. På den annen side blir 35 prosent irritert en gang i uken, eller oftere på kollegaer som ikke gjør rent etter seg på toalettet.

Global Handwashing Day har som formål å oppmuntre til håndvask med såpe for å hindre spredning av sykdommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere