RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saab gjenopptar bilproduksjonen

Trollhättan (NTB-TT-DPA): To år etter at Saabs bilfabrikk gikk konkurs og stengte, blir det igjen produsert biler i svenske Trollhättan.

Mandag åpnet fabrikken dørene og satte i gang produksjonen, nå under den nye eieren NEVS, som står for National Electric Vehicle Sweden. Det kinesiskstøttede selskapet overtok konkursboet i fjor.

Selskapet har som hovedmål å produsere elektriske biler. Men den første bilen som trillet ut fra den gamle Saab-fabrikken mandag var en bensindrevet 9-3 sedan.

Denne modellen har imidlertid ikke bestått de nyeste europeiske kravene for kollisjonsbeskyttelse for fotgjengere under en ulykke. Det betyr at NEVS bare får selge et begrenset antall eksemplarer av bilen.

- Alle biler vi selger, kommer til å oppfylle de lovkrav som finnes på de respektive markedene. Men det er ulike nivåer, og lover endres. Innledningsvis kan vi selge tusen biler per modell i Europa. Vi har to modeller, så det blir 2.000 biler, sier NEVS administrerende direktør Mattias Bergman.

I tillegg til den bensindrevne sedanmodellen som rullet ut fra samlebåndet mandag, skal fabrikken også produsere en kombimodell. Tanken er at modellene så smått skal oppgraderes til å møte de strenge kravene for sikkerhet for fotgjengere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere