Gå til sidens hovedinnhold

Saab permitterer 750

750 ansatte ved Saabs fabrikker i Trollhättan har fått permitteringsvarsel.

Saab forsøker å få ned kostnadene for å foreta den nødvendige restruktureringen av selskapet. Permitteringsvarslet er ett av tiltakene som er lansert for å få fart på prosessen. de ansatte mottok varslet torsdag morgen.

Tilpasser
- Det er veldig kjedelig, men dessverre helt nødvendig. Vi må tilpasse antallet ansatte etter den reduserte etterspørselen etter bilene, sier Gunilla Gustavs i Saabs kommunikasjonsavdeling til TT.

Fram til nå har Saab klart å unngå permitteringen under den pågående krisen. Men la ned kveldsskiftet i desember - som førte til at 350 mistet jobben. Men salget av Saab har fortsatt å stupe etter dette.

Årets to første måneder skal ha vært en katastrofe for General Motors-eide Saab. Salget har stupt, og siden GM den 17. februar ga beskjed om at de vil kvitte seg med Saab, we ordretilgangen halvert. I fjor tapte bedriften tre milliarder kroner - og bedriftsledelsen vurderer tapet til å bli like stort i inneværende år.

Tøft
- Dette er ikke slutten for Saab. Selvsagt er det tøft for dem som rammes. Men nå markedet kommer tilbake har vi et bedre utgangspunkt, sier informasjonssjef Eric Geers til TT - og henviser til forretningsplanen som Saab håper å kunne dra i gang.

Blant annet skal enda mer produksjon legges til Trollhättan, slik at det dermed blir rom for nyansettelser der.

Kommentarer til denne saken