*Nettavisen* Nyheter.

Saabye nominert til prestisjepris

Lars Saabye Christensen er nominert til den store britiske litteraturprisen The Independent Foreign Fiction Prize for romanen «Modellen».

28.01.08 12:24

(SIDE2:) Lars Saabye Christensen har fått et godt fotfeste i det engelsktalende markedet med sine bøker, spesielt etter «Halvbroren». Nå er hans siste utgitte roman på engelske, «Modellen», nominert til The Independent Foreign Fiction Prize.

Prisen pleier å åpne mange dører i det litterære markedet. Tidligere har Per Petterson vunnet prisen for «Ut og stjæle hester». Petterson gikk videre til å vinne den irske IMPAC-prisen.

Flere andre norske forfattere er blitt nominert til den store litteraturprisen, blant dem Dag Solstad og Linn Ullmann.

Blant de andre nominerte som Lars Saabye Christensen skal konkurrere navn er anerkjente navn som Ismail Kadare, Daniel Kehlmann, Alaa Al-Aswany og Bengt Ohlsson, melder forfatterens forlag Cappelen.

Det er blitt jobbet hardt for å gjøre The Independent Foreign Fiction Prize til en viktig pris etter at avisen The Independent la den ned i 1996. Det spesielle med prisen er at den hedrer både forfatter og oversetter med et like stort beløp - i underkant av 60.000 kroner hver.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag