RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saboterte smertestillende

Sist oppdatert:
Sterke antipsykotiske stoffer funnet i nordmenns feriekjøp.

(SIDE2:) Den smertestillende medisinen Nurofen Plus selges ikke i Norge fordi det er et blandingsprodukt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men det er et veldig populært medisinsk produkt for nordmenn å kjøpe med seg hjem fra Boots og andre utsalg når de er på ferietur til London. Nurofen Plus stiller i England i samme kategori som Ibux og Paracet.

Sabotasje
Nå advarer produsenten om at tusenvis av pakker kan ha blitt leflet med, skriver The Daily Mail.

Det er oppdaget reseptbelagte anti-psykotiske stoffer som brukes til å behandle schizofreni i tre pakker som er solgt i Sør-London. Det er antatt at militanten dyrevernaktivister har utført sabotasje på produktet. De mistenkte pakkene inneholder en halv million tabletter. Det er antatt at aktivistene har byttet ut pakningene i apoteker som Boots som selger Nurofen Plus.

Produsenten Reckitt Benckiser tester noen av sine produkter på dyr, men ikke Nurofen Plus. De avviser imidlertid at det har skjedd en feil fra produsentens side. Tablettene som er funnet i Nurofen-pakkene tilhører en annen produsent, Astra-Zeneca.

Trøtthet
Folk som har fått i seg Nurofen med det anti-psykotiske stoffet seroquel vil oppleve trøtthet, og bør ikke sette seg bak rattet eller operere potensielt farlige maskiner og verktøy, heter det. Andre bivirkninger er nedstemthet og hodepine.

Ifølge Reckitt Benckiser, som produserer Nurofen Plus, vil de som kjøper skadede pakker se at tablettene er ulike fordi pillene i pakken er blandet. Seroquel-inneholdige tabletter ser annerledes ut. Kjøper du Nurofen Plus i England og får med deg en pakke med to ulike tabletter bør du dermed kaste hele pakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere