*Nettavisen* Nyheter.

«Saddam-liste» får likevel stille til valg i Jordan

Amman (NTB-AFP): Partiet «Saddam Hussein» ble nektet å stille til valg i Jordan. Men etter å ha endret navn, får valglisten likevel delta i valget.

- Valglisten er godkjent etter at den endret navn til Nasjonens ære, opplyser talsmann for valgkommisjonen i Jordan, Hussein Bani Hani.

Valg på ny nasjonalforsamling holdes 23. januar, og ifølge Hani er til sammen 61 valglister med over 1.500 kandidater nå godkjent.

Valgkommisjonen nektet «Saddam Hussein»-listen å stille i valget med begrunnelsen at ingen lister med «navn som kunne fyre opp under sekterisk, religiøs eller rasistiske motsetninger eller som kunne påvirke den nasjonale enheten ville bli tillatt».

Etter først å ha nektet å endre navnet, gikk Saddam-listen til slutt med på en navneendring. Valglistens leder, Faiz Ziyadneh sier listen er oppkalt etter en av dets ni kandidater, Saddam Hussein Wared al-Hawamdah. Men han legger til at den også hadde tatt navnet til minne om Iraks tidligere diktator, som ble henrettet i desember 2006. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag