RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sadistisk voldtekt ga fengsel i fire og et halvt år

Horten (NTB): En 36 år gammel mann er dømt til fengsel i fire og et halvt år for en sadistisk voldtekt av en annen mann.

Agder lagmannsrett mener det er skjerpende at voldtekten skjedde mens 36-åringen fortsatt var i prøvetiden for den betingede delen av en dom for seksuelle krenkelser mot tre barn.

Et mindretall på en fagdommer og to lekdommere ville dømme overgriperen i tråd med aktors påstand på fem års fengsel, mens flertallet på to fagdommere og to lekdommere anså fire og seks måneders fengsel som strengt nok. Dommen mot mannen fra Somalia er en fellesstraff for voldtekten og den betingede delen av den forrige dommen.

Lagmannsretten mener det er flere skjerpende omstendigheter. Retten skriver blant annet at tiltalte har «opptrådt planmessig ved å binde fornærmede mens han sov, og han har brukt vold med et sadistisk islett ved at det er gitt elektriske støt med en avklippet lampettledning.»

Retten slår også fast at tiltalte utstyrte seg med kniv og saks og rispet fornærmede flere steder, noe som «utvilsomt må ha vært skremmende».

De to mennene møtte hverandre under soning ved Sem fengsel, der de avtalte å møtes utenfor murene fordi de skulle løslates omtrent samtidig. Forut for voldtekten møttes de to flere ganger der de ruset seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere