RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saga Lax-problemet kan ramme Fjord og Domstein

Sist oppdatert:
Det ble i går kjent at den danske laksimportøren Saga Lax har betalingsproblemer, og en konkurs kan føre til press på kursene til Domstein og Fjord hvor danskene eier store mengder aksjer
Danske Saga Lax er blant de største aksjonærene i Domstein og Fjord Seafood, og en konkurs i selskapet kan dermed legge et press på de norske selskapenes aksjekurser.

Ifølge Intrafish er Saga Lax-konsernet på den siste aksjonærutskriften til Fjord Seafood oppført med totalt 5,1 millioner aksjer. Det gjør det Saga Lax-konsernet til åttende største aksjonær i Fjord Seafood.

I Domstein sitter Saga Lax wed 1,8 millioner aksjer og er tredje største aksjonær. Aksjene er pansatt til Saga Lax hovedkreditor Den Danske Bank.

Saga Lax-sjef Kim Brodersen vil overfor IntraFish ikke uttale seg om hvor mye aksjene i Domstein og Fjord Seafood er belånt.

Brodersen tror ikke et tvangsalg av aksjene er et nærliggende scenario.

- Det tror jeg ikke. Virksomheten er i betalingsstans, og det betyr at virksomheten kjører videre. Det er ikke det samme her i Danmark som det er i Norge. En virksomhet under betalingsstans har en advokat som tilsynsførende, sier Brodersen til Intrafish.

Adm. direktør i Domstein og styreformann i Fjord Seafood Rolf Domstein vil ikke uttale seg om verken tvangssalg eller eventuellt kursfall for Fjord og Domstein i et slikt scenario.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere