*Nettavisen* Nyheter.

Saken mot familien er henlagt

Foto: (Scanpix/Privat)

Familien blir ikke straffet for truende oppførsel.

06.05.10 22:08

Saken rundt dødsfallet til Døndu Tulum (63) på Tøyen har fått svært mye medieoppmerksomhet, etter at politiet la deler av familien i bakken etter at de desperat forsøkte å få hjelp til sin døende bestemor.

I tillegg til bråket utenfor leiligheten, fant det også sted flere ubehagelige samtaler mellom familien og AMK-sentralen.

Les også:

  • - Tror du at du får hjelp når du holder på sånn?
  • «Bare send en jævla, forpult ambulanse!»

Etter hendelsen ble tre av familiemedlemmene anmeldt av politiet for truende oppførsel.

Nå melder TV 2 at saken mot familien er henlagt etter en lang etterforskning.

- Saken har vært omfattende etterforsket av politiet. De har hatt alle sammen til avhør, altså alle de mistenkte. Politiet har kommet fram til at saken skal henlegges, sier bistandsadvokat Shahzad Nazir til TV2.

Oslo universitetssykehus er skuffet over henleggelsen.

- Vi tar politiets henleggelse til etterretning. Men vi ser med bekymring på at våre ansatte i sin arbeidssituasjon i økende grad blir utsatt for trusler. De som utfører en slik akuttjeneste må kunne føle absolutt trygghet i sitt arbeid. Uten en slik trygghet blir det vanskelig å sikre akutt nødhjelp i enhver situasjon, sier klinikkleder Olav Røise ved akuttklinikken, Oslo universitetssykehus.

Selv om saken mot familien nå er henlagt, er fortsatt ikke saken ferdig. Helsepersonellet som var involvert i saken granskes fortsatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.