*Nettavisen* Nyheter.

Sakkyndige konkluderte ulikt om halloween-drapet

Oslo (NTB): De to nye sakkyndige som har vurdert 23-åringen som er tiltalt for det såkalte halloween-drapet i Oslo, har kommet til ulik konklusjon. Bare den ene mener tiltalte var tilregnelig da han utførte drapet.

Mens psykologspesialist Gjermund Nysveen mener 23-åringen ikke var psykotisk på gjerningstidspunktet, mener overlege og spesialist i psykiatri Fred Heggen derimot at mannen var psykotisk, skriver Aftenposten.

Den 23 år gamle mannen har erkjent drapet på en 22 år gammel barndomsvenn i en leilighet i Pilestredet i Oslo 30. oktober 2011. En annen jevnaldrende barndomskamerat kom seg unna, og 23-åringen har også erkjent drapsforsøk på denne kameraten. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for det som er blitt omtalt som halloween-drapet.

4. april tok statsadvokaten ut tiltale mot 23-åringen som har sittet varetektsfengslet siden hendelsen.

Psykiaterne Henning Værøy og Harald Brauer skrev i sin konklusjon 30. januar i fjor at 23-åringen var tilregnelig på gjerningstidspunktet. I en tilleggserklæring som ble sendt til den rettsmedisinske kommisjon 5. oktober i fjor, kom de imidlertid fram til at han hadde vært psykotisk da han utførte drapet.

Tre av fire sakkyndige mener dermed at han hadde vært psykotisk, mens én mener 23-åringen var tilregnelig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.