RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Activision

(Infinity Ward)
Sist oppdatert:
- Det skulle ikke være nødvendig å saksøke for å få betalt, sier de tidligere sjefene i Infintiy Ward.

Mars startet med et smell i spillindustrien da det ble kjent at sjefene i «Modern Warfare 2»-studioet Infinity Ward fikk sparken av Activision. Etter et møte med distributøren mandag kom ikke verken Vince Zampella eller Jason West tilbake på jobb.

Det er uklart nøyaktig hvorfor de to sjefene fikk fyken, men brudd på kontrakten og ulydighet overfor arbeidsgiveren skal ligge sentralt i oppsigelsen.

Forholdet mellom Activision og Infinity Ward skal ha vært svært anstrengt. Ifølge en rekke kilder har Infinity Ward så langt ikke mottatt ett øre i utviklerhonorar (royalty) fra Activision for «Modern Warfare 2». Det ble solgt over elleve millioner eksemplarer av spillet i 2009, som har generert milliardinntekter for Activision.

Fra venstre: Vince Zampella, Mark Grisby og Jason West.

Saksøker

Nå anlegger West og Zampella sak mot Activision på grunn av manglende betalinger fra spillgiganten, skriver Kotaku.

- Activision har nektet å følge opp betingelsene i avtalen, sier duoens advokat Robert Schwartz i advokatselskapet O'Melveny & Myers.

- Istedenfor å takke, prise eller enkelt og greit betale Jason og Vince for å gi Activision det mest suksessfulle underholdningsproduktet noen gang gjort tilgjengelig for publikum, hyret selskapet i stedet inn advokater for å gjennomføre en «etterforskning» av ikke-oppgitte og ubegrunnede påstander om «ulydighet» og «brudd på tillitsforpliktelser», uttaler Schwartz i en kommentar.

- Burde ikke vært nødvendig

West og Zampella legger ikke skjul på at oppsigelsen kom som en overraskelse, og er tydelig frustrert over Activisions behandling av Infinity Ward.

- Vi ble sjokkert av Activisions avgjørelse om å avslutte kontrakten vår. Vi la hjerte og sjel i Infinity Ward. Vi har ikke bare bygget et utviklingsstudio i verdensklasse, men også satt sammen et team vi har vært stolte av å jobbe med i nesten ti år. Jobben vi har gjort, snakker for seg selv, sier sjefene i pressemeldingen.

Ekssjefene henviser til den enorme kritiker- og salgsuksessen «Call of Duty: Modern Warfare 2» er. Spillet satt tidenes rekord i underholdningsindustrien med brutto salgstall på 550 millioner dollar på fem dager. Regnet om til norsk valuta utgjør det svimlende 3,2 milliarder kroner. Til sammen gikk over 11 millioner spill over disk i løpet av 2009.

- Etter alt vi har gitt til Activision, burde det ikke være nødvendig å saksøke for å få betalt, legger Zampella til.

Ifølge Kotaku er West og Zampella også ute etter rettighetene til varemerket «Modern Warfare». Det er uklart hvorvidt de ønsker å lage flere «Modern Warfare»-spill uten Activision i ryggen eller ønsker å legge varemerket død dersom de ikke selv er med i utviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere