RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Dagbladet for flere millioner kroner

Sist oppdatert:
Tore Ryen liker slett ikke Dagbladets vinklinger og krever et millionbeløp fra avisen.

Det er Dagbladets hovedkonkurrent, VG, som skriver dette i helgen.

Det er to artikler i Dagbladet i sommer som har fått Ryen til å reagere. 16. og 19. juli publiserte avisen to reportasjer med overskriftene "Komikjendis med milliongjeld" og "Tore Ryen konkurs". Bakgrunnen for artiklene er konkursen i Komistudio AS" som eies av Ryens familieselskap der han selv er styreleder.

- Jeg har vel i 35 år latt avisene synes akkurat det de vil om meg og det jeg gjør. Det er helt i orden. De må bare være så fæle de vil. Men når det er ren løgn, så er det stopp, sier Ryen til VG.

Han mener Dagbladets overskrifter, billedbruk og ingresser gir inntrykk av at han personlig er i konkurs.

- Når det blir veldig tendensiøse fremstillinger og bevisst løgnaktige overskrifter og ingresser, så kan jeg ikke la dem slippe unna med det, sier han videre.

Tore Ryen er mannen bak TV-suksesser på TV 2 som "Mot i Brøstet" og "Karl & Co".

I tillegg til å saksøke Dagbladet for erstatning for tap på næringsvirksomhet på tre millioner kroner og én million kroner i oppreisning, har han sendt saken over til Pressen Faglige Utvalg (PFU).

Dagbladets redaktør Thor Gjermund Eriksen kjente ikke til saken da VG tok kontakt med ham og hadde følgelig ingen kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere