RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker klesgigant for 153 millioner

(Getty)
- Barnepornografisk bilde, mener jentas foreldre om et fotografi trykket på T-skjorter.

(SIDE2): Den siste tiden har det vært mye fokus på unge jenter, og barn, som har latt seg fotografere i provoserende fotoshoots for store merkenavn.

Nå har også den amerikanske kleskjeden Urban Outfitters fått rettet søkelyset mot seg i en slik sak når de nå saksøkes av sinte foreldre. Årsaken er at de har trykket et bilde av datteren deres, den nå 16 år gamle modellen Hailey Clauson, på en av sine T-skjorter.

Knipset av toppløsfotograf
På bildet sitter Hailey, som var 15 år gammel da bildet ble tatt, med spredte ben og i en noe provoserende positur.

Foreldrene til den unge modellene går nå til sak mot fotograf Jason Le Parry, Urban Outfitters og to andre butikker og de krever over 153 millioner kroner fordi de mener bildet er brukt uten tillatelse.

Se bildet her.

Toppløsfotografen Jason Lee Parry var den som knipset bildet av Hailey under en fotoshoot i 2010. Denne fotoshooten var godkjent av Hailey foreldre, men det sies at fotografen aksepterte at dette spesifikke bildet aldri skulle bli brukt etter klager fra agenten til de modellene som var til stede under seansen.

- Kan være i strid med loven
Hailey som nå jobber aktivt som modell i både New York og Paris går visninger for store motehus som Gucci, Donna Karan og Oscar de la Renta.

At dette bildet nå er å se på tusenvis av t-skjorter er kanskje ikke helt heldig for karrieren, men det er selfølgelig ikke det som er begrunnelsen for søksmålet.

- Hun poserer på en veldig provokativ måte med beina spredt utover, uten BH og hvor noe av hennes bryster avsløres, heter de i rettsdokumentet som foreldrene ifølge Daily Mail leverte inn på Manhattan torsdag.

Videre står det:

- Bilde av en tenåring i en ørneflukt-posisjon gjør at skrittet blir fokuspunkt og bildet kan portrettere et barn på en seksuelt tankevekkende måte og kan være i strid med en eller flere av de føderale og/eller delstatslovene.

Det står videre at det mange mener er kjønnshår også er synlig på bildet og foreldrene mener dette gjør bildet av datteren til et tapet for blant annet pedofile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere