RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Odfjell og Stolt-Nielsen

Sist oppdatert:
Et av verdens største kjemikaliekonsern, amerikanske Dow Chemical, går nå til erstatningssøksmål mot de norske kjemialietankrederiene Odfjell, Stolt-Nielsen og JO Tankers
Det er Wall Street Journal som skriver dette, ifølge Dow Jones Newswire.

Søksmålet har vært ventet siden Dow Chemicals skal være et av selskapene som kjemikalietankrederiene har drevet kartellsamarbeid mot når det gjelder fordeling av fraktekontraktene.

Dow saksøker da også rederiene for å ha jukset med anbudene og for ulovlig prissamarbeid som har resultert i høyere fraktkostnader for Dow.

Kjemikaliekonsernets søksmål er det første fra en av de store befrakterne i dette markedet, og kommer etter avsløringene fra amerikanske og europeiske konkurransemyndigheter. Odfjell har som kjent allerede innrømmet bruddene på konkurranselovgivningen i USA og inngått et forlik med det amerikanske justisdepartementet.

Foruten de to børsnoterte rederiene Odfjell og Stolt-Nielsen, er Bergensrederiet JO Tankers samt japanske Mitsui O.S.K. Lines saksøkt

Saken er brakt inn for distriktsdomstolen i New Haven i delstaten Connecticut. Det er ikke opplyst hvor stort kravet er, men Dow opplyser at de bruker 350 millioner dollar i året på maritime transporttjenester.

Odfjell og Stolt er fra før saksøkt av en rekke aksjonærer på grunn av de påståtte ulovlighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere