RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Oslo kommune for eiendomsskattfradrag

Advokat Joakim Stensland saksøker Oslo kommune for å innføre en eiendomsskatt han mener er lovstridig.

– Det foreslåtte bunnfradraget på fire millioner kroner er så høyt at det vil unnta over 50 prosent av all boligeiendom i Oslo eiendomsskatt. Da er det ikke lenger et bunnfradrag, men et generelt fritak for skatt for store grupper, og loven gir ikke anledning til å gi slikt fritak, sier Stensland til VG.

Han påpeker at Loven om eiendomsskatt slår fast at den omstridte skatten skal gjelde «alle boligeiendommer», og viser til at paragraf 7, som omfatter unntakene, ikke åpner for noe generelt unntak for halvparten av boligene.

Verken byrådsleder Raymond Johansen (Ap) eller finansbyråd Robert Steen (Ap) vil si noe om søksmålet. I stedet svarer Steen slik via byrådssekretær Torkil Vederhus (MDG): «Et eventuelt søksmål mot kommunen i forbindelse med innføringen av eiendomsskatt, skal vi ta stilling til på en ryddig og ordentlig måte, når det eventuelt foreligger».

Flere boligeiere i Oslo har meldt interesse for søksmålet, men er skeptiske til oppmerksomheten det kan gi dem. Joakim Stensland tror også andre vil melde seg, og at det etter hvert kan bli et gruppesøksmål mot vedtaket til det nye bystyreflertallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere