RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker staten

Sist oppdatert:
Det unoterte selskapet Nordic Petroleum er skuffet over miljødepartementet og har valgt å fremme et erstatningkrav. Les mer her
Nordic Petroleum ASA har, gjennom sitt heleide datterselskap Svalbard Oil Company AS, fremmet et erstatningskrav overfor Miljøverndepartementet. Bakgrunnen for erstatningskravet er at selskapets bergverksrettigheter i Bellsund på Svalbards vestkyst er blitt utilgjengelige grunnet et fredningsvedtak.

Selskapet skriver i en pressemelding at Bergmesteren for Svalbard avviste den 16. august 2005 å tildele fem utmål i Bellsund til selskapet, grunnet at bergverksrettighetene ligger innenfor den nå utvidede Sør-Spitsbergen nasjonalpark. Bergmesteren opplyste samtidig at om det ikke var for vernevedtaket, så ville disse utmålene/blokkene bli tildelt, siden selskapet har oppfylt alle de faggeologiske kravene for å få tildelt blokkene.

Erstatningskrav

Svalbard Oil Company har nå fremmet et krav om erstatning til Miljøverndepartementet, som fremmet vernevedtaket for Kongen i Statsråd den 19. desember 2003. Det er ikke fremmet noe spesifikt beløp i erstatning, og i denne omgang bes det om at Miljøverndepartementet erkjenner erstatningsansvaret for fredningsvedtaket, skriver selskapet i meldingen.

Svalbard Oil Company vil på et senere tidspunkt vurdere et ordinært erstatningssøksmål for domstolene, avhengig av Miljøvernministerens svar i sakens anledning. Videre opplyser selskapet at geologer antar at Bellsundoljefeltet kan inneholde 125 millioner fat olje.

Emisjon

Nordic Petroleum ASA melder samtidig at de har gjennomført en emisjon. Aksjekapitalen er utvidet fra med 150.000 kroner til 4.650.000 kroner gjennom utstedelsen av 3.000.000 nye aksjer til tegningskurs 0,40 kroner per aksje. Antall aksjer er utvidet med 3 millioner aksjer til 93 millioner aksjer, heter det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere