RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Statoil for milliarder

Sist oppdatert:
Det belgiske ingeniørselskapet Tractebel har satt frem et krav i milliardklassen mot Statoil på grunn av overskridelser i forbindelse med Snøhvit
Ifølge NRK så krever Tractebel Statoil for 1,6 milliarder kroner. Bakgrunnen er kostnadsoverskridelser Tractebel har hatt i forbindelse med byggingen av gasstankene til LNG-anlegget til Snøhvits prosessanlegg på Melkøya.

Tractebel mener at endringer underveis har gjort byggingen av tankene mye dyrere en forespeilet, og krever nå at Statoil betaler overskridelsene.

Statoil avviser på sin side kravet som kommer etter at Statoil fredag meldte om nye milliardoverskridelser på Snøhvit-utbyggingen.

Skulle Tractebel nå frem med kravet vil det kunne øke regningen til norske skattebetalere i forbindelse med Snøhvit. Statoil og partnerskapet har nemlig full fradrag i likhet med alle andre oljeprosjekter på norsk sokkel for byggekostnadene.

- Dette betyr lite for børskursen, effekten etter skatt er rundt 10 øre per aksje. Men det kan ha en litt større signaleffekt, sier First Securities-analytiker Martin Mølsæter til Aftenposten.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere