RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker UNE for å få legitimasjon

Sist oppdatert:
Fire eritreere og en iraker saksøker Utlendingsnemnda (UNE) fordi de ikke får norske reisedokumenter, til tross for at de har lovlig opphold som flyktninger.

UNE mener det er tvil om deres identitet, og har derfor gitt avslag på flyktningenes søknader om reisedokumenter. Dermed har de ingen legitimasjon i Norge som kan bekrefte hvem de er.

– Jeg kan ikke jobbe. Jeg kan ikke få førerkort. Og jeg kan ikke reise til andre land, sier enkemann og tobarnsfar Caleb Eyasu Aron om situasjonen til NRK.

Organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) bistår flyktningene i søksmålet.

– Vi mener dette er brudd på Norges internasjonale forpliktelser etter flyktningkonvensjonen, sier rådgiver Georg Schjerven Hansen i SEIF til Aftenposten.

UNE sier saken kan løses uten å gå til retten, dersom stevningen inneholder nye opplysninger som tilsier at de tidligere vedtakene bør endres.

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) nektes 165 flyktninger i Norge reisedokumenter, fordi det er tvil om deres identitet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere