RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Facebook (Facebook)

Saksøkes for falsk Facebook-profil

Ble hengt ut som rasist og homofil på nettstedet.

En skal være litt forsiktig med hva slags ting en gjør på nettet. Det har i alle fall fire gutter fra Chicago nå funnet ut.

En mor og sønn saksøker nemlig nå fire mindreårige gutter etter at de fire satt opp en falsk Facebook-konto som utga seg å være gutten som nå går til søksmål, melder Chicago Now.

På Facebook-siden benyttet de seg av guttens bilder, ekte telefonnummer og mye mer - og han skal ha fått hele 580 venner på nettstedet.

Hengt ut som homo og rasist
Problemet var at det ikke bare var hyggelig informasjon som ble lagt ut. Blant annet ble gutten fremstilt som både som aktiv homofil og ikke minst rasist.

Blant annet skal det i informasjonsfeltet om gutten ha stått «obamas pretty cool...but he's black sooo...».

Fått store konsekvenser
Foreldrene til gutten frykter at det inntrykket som har blitt skapt av sønnen gjennom den falske profilen, som hele 580 bekjente kunne se, kommer til å skade guttens rykte. En rekke av vennene skal ifølge Chicago Now ha kjent gutten gjennom skole og sport, og ikke hatt den fjerneste anelse om at profilen var falsk.

Gutten har etter at Facebook-profilen ble mer kjent blitt utstøtt på skolen, både gutten og hans søsken har blitt nødt til å bytte sportsaktiviteter - og det har også fått konsekvenser til ansatte ved skolen gutten går på.

I søksmålet kreves det en rettssak der en jury fastsetter et erstatningsbeløp. Det fremkommer ikke et konkret pengekrav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere