NEW YORK (Nettavisen): Finansmannen og milliardæren Jeffrey Epstein (66) ble forrige lørdag funnet død inne på cellen sin i Metropolitan Correctional Center på Manhattan i New York.

Fredag kveld norsk tid konkluderer rettsmedisinere i obduksjonsrapporten at Jeffrey Epsteins dødsfall var et selvmord. Ifølge rettsmedisineren i New York hengte Epstein seg i fengselscella.

Epstein, som var tiltalt for menneskehandel og seksuell utnyttelse av unge jenter helt ned til 14 år, risikerte over 45 års fengsel om han hadde blitt stilt for retten.

Nytt offer står frem - saksøker Epstein

I en kronikk i NY Times og et intervju med TV-kanalen NBC News denne uken står et nytt offer frem og forteller at Epstein voldtok henne da hun bare var 15 år gammel:

Jennifer Araoz sier hun bare 14 år gammel da hun ble oppsøkt av en kvinne utenfor skolen hun gikk på, Talent Unlimited High School, i New York.

I et intervju med NBC News forteller Araoz at kvinnen, som hun er overbevist om var en som drev rekruttering for Epstein, fortalte henne at mangemilliardæren var en fantastisk fyr.

- Hun sa at Epstein hadde hjulpet henne - at hun hadde slitt i livet sitt og at hun var veldig lik som meg, sier Araoz i intervjuet.

Noen uker senere ble Araoz fraktet til Epsteins hus i New York. Der skal Jennifer og Epstein ha snakket sammen og drukket vin. Noen uker senere skal Jennifer Araoz har returnert til huset, hvorpå hun i et massasjerom skal ha blitt tvunget til å gi ham en massasje.

- Jeg var redd, så jeg bare gjorde det jeg måtte. Jeg hadde bare underbukser på, det var slik han ville ha det. Først masserte jeg ham og etterpå snudde han seg rundt og onanerte, forteller Jennifer Araoz.

- Epstein ba meg ta av underbuksene

Disse episodene i massasjerommet skal ha skjedd en eller to ganger i uken. Etter hvert av disse besøkene ble det lagt frem 300 dollar til Jennifer av en av Epsteins ansatte.

Men Araoz forteller at ting endret seg etter at hun ble 15.

- Han ba meg ta av underbuksene og sette meg oppå ham. Jeg fortalte at jeg ikke ville gjør det, men han tvang seg på meg.

- Jeg bare gjorde det han ba meg om gjøre. Jeg ba ham stoppe, men det gjorde han ikke, sier en gråtkvalt Araozi intervjuet.

Etter denne hendelsen skal hun ha sluttet å gå til huset, ifølge CBC News.

- Epstein voldtok meg, med makt

Jennifer forteller at hun etter hendelsene var for redd for å gå til politiet, men at hun fortalte om overgrepene til andre bekjente. Hun er også tydelig på at hun ble utsatt for en voldtekt.

- Han voldtok meg, med makt. Han visste nøyaktig hva han gjorde. Men jeg tror ikke han brydde seg, sier Jennifer Araoz.

Av intervjuet fremgår det også at hun nå plages med dårlig samvittighet for ikke å ha stått frem tidligere.

- Det som plager meg mest, er at jeg ikke turte stå frem med dette tidligere, da hadde han kanskje ikke gjort dette med andre jenter, sier hun.

Epsteins advokater har ifølge NBC ikke ønsket å kommentere påstandene.

Men i tidligere samtaler med advokatene til Araoz, har advokatene til Epstein derimot stilt spørsmålstegn ved hennes troverdighet.

- Hva vil du si til dem som hevder dette sivile søksmålet handler om å om å få penger?

- Han såret meg veldig. Jeg ville foretrukket å ikke gjennomgå dette. Men dette er en måte for meg å oppnå rettferdighet på, sier Araoz i intervjuet.

- Fire kvinner hjalp Epstein

Av det sivile søksmålet fremgår det at skal ha vært totalt fire kvinner som hjalp Epstein med å gjennomføre sitt sexmisbruk.

Jennifer Araoz saksøker både kvinnen som rekrutterte henne utenfor skolen, en av Epsteins sekretærer, en hushjelp, og til slutt den eneste som man så langt er navngitt i søksmålet, Ghislaine Maxwell (57).

Maxwell skal ha vært en assistent for Epstein, og anklages både for å hjelpe Epstein med å rekruttere flere jenter til sexmisbruk, og for å ha deltatt i flere trekanter med Epstein og jenter.

Ghislaine Maxwell er en av dem som er under hardt press etter at at Epstein døde, og skal ha gått i skjul. Maxwell har så langt nektet for alle anklagene hun har fått mot seg, og hun er heller ikke siktet i saken.

- En bra unnskyldning av Epstein ville ha vært bra nok

Michelle Licata er en annen kvinne som hevder hun ble sexmisbrukt av milliardæren. Licata sto også frem i TV-intervju denne uken.

Til CBS News sier Licata at hun er veldig lei seg over at Epstein tok sitt eget liv og ikke kan stilles til ansvar i en rettssak.

- En bra unnskyldning fra Epstein ville ha vært bra nok. Fordi jeg fortjente ikke dette, jeg fortjente ikke å ikke kunne være en tenåringsjente lenger. Jeg ville bare at han skulle sitte der i retten, på samme måte som jeg måtte sitter der etter tingene som skjedde med oss, sier Licata til CBS News.

Licata sier hun ble sexmisbrukt fra hun var 16 år gammel. Hun forteller at det var en venn som rekrutterte henne til å gi Epstein en massasje i hans villa i Florida, da hun gikk på High school.

Målet hennes var å tjene penger til julegaver, men i stedet ble hun dratt inn i sexmisbruk.

- God for over 500 millioner dollar

En av advokatene til Jennifer Araoz, Kimberly Lerner, sier til CBS News at de fortsatt ikke vet hva de vil kreve fra Epsteins bo, fordi man så lagt ikke har full oversikten over alle hans verdier. Men Lerner sier at de vil saksøke ham for et vesentlig beløp.

Lerner er også tydelig på at flere enn Epstein må holdes ansvarlig.

- Han gjorde ikke dette alene. Han hadde folk som jobbet for seg og med seg for å drive denne operasjonen, sier Lerner.

Ifølge CBS News anslår man at Epstein verdier beløpet seg til over 500 millioner dollar, rundt 4,5 milliarder norske kroner.

Epsteins dødsfall var et selvmord

Epstein ble obdusert etter at han lørdag morgen ble funnet død inne på cellen sin i Metropolitan Correctional Center på Manhattan i New York.

Dødsfallet var et selvmord, konkluderer rettsmedisinere i obduksjonsrapporten fredag kveld, norsk tid.

Epstein hengte seg i fengselscella, heter det fra rettsmedisineren i New York.

Dokumenter frigitt

Epstein, som var tiltalt for menneskehandel og seksuell utnyttelse unge jenter helt ned til 14 år, nektet skyld etter tiltalen. Han risikerte likevel opptil 45 år i fengsel dersom saken var blitt fremmet for retten.

Den rike finansmannen hadde eiendommer flere steder og var venn med mange rike og innflytelsesrike personer, blant annet tidligere president Bill Clinton og Storbritannias prins Andrew.

Også president Donald Trump skal ha pleiet omgang med Epstein, men Trump har tilbakevist dette og sagt at det ligger langt tilbake i tid og at de ikke har hatt noe med hverandre å gjøre på mange år.

Epstein døde dagen etter at domstolen hadde frigitt dokumenter hvor det gikk fram at et vitne i saken hevdet å ha blitt behandlet som en sexslave av Epstein, og at hun var blitt tvunget til å ha sex med kjente politikere og forretningsmenn.

Granskes

FBI og Justisdepartementet i USA etterforsker nå hvordan Epstein kunne begå selvmord i fengselet, bare uker etter et tidligere forsøk, som førte til at 66-åringen ble satt under spesielt strengt overvåkingsregime for å hindre nye forsøk.

Epstein var tatt av den strenge overvåkingen forrige lørdag, men skulle ha hatt jevnlig tilsyn av voktere.

Fengselet er under gransking, og det er så langt blitt avdekket at vokterne kan ha forfalsket loggene over hvor ofte de sjekket på Epstein. Det er videre oppdaget at mannskapsmangel hadde ført til at vikarer hadde jobbet svært mye overtid på tiden da Epstein døde.

To voktere er suspendert fra jobbene sine, og direktøren i fengselet er overflyttet til en annen stilling utenfor fengselet mens saken granskes. Statsadvokaten har også lovet å rettsforfølge saker mot andre personer som kan ha vært involvert i Epsteins påståtte lovbrudd.

(Nettavisen/NTB_AFP) Kilder: NBC News/CBS News