*Nettavisen* Nyheter.

Saksøker NRK etter strid om savnet-bilder

Oslo (NTB): Ektemannen til den savnede 22-åringen Dung Tran Larsen, som forsvant fra sitt hjem i Bergen for nesten fem år siden, har saksøkt NRK for brudd på åndsverkloven.

Mannen og hans mor krever flere hundre tusen kroner i erstatning for det de mener er rettsstridig bruk av et bilde av tobarnsmoren, som forsvant sporløst fra sitt hjem i Loddefjord i Bergen 14. juli 2007, skriver Kapital.

NRK skal ha brukt to ulike bilder av den savnede kvinnen. Det ene var politiets bilde, det andre, som det nå er strid om, var tatt privat av Larsen-familien.

Advokat Arild Dyngeland, som representerer ektemannen og moren, vil ikke kommentere saken.

NRK er ikke alene om å få et erstatningskrav fra den savnede kvinnens ektemann og svigermor. De har også rettet et erstatningskrav mot Bergens Tidende og Bergensavisen for det de mener er urettmessig bruk av bilder av den savnede. I tillegg skal de også ha krevd penger fra TV 2 og Dagbladet, skriver Kapital. Familiemedlemmene mener de har opphavsrett til i alt 15 bilder norske medier har benyttet i forbindelse med omtalene av saken.

Dung Tran Larsens ektemann og tre andre i hans nære familie ble pågrepet og siktet for drap i august 2007. To av dem ble løslatt etter to uker. De to andre ble løslatt etter 13 uker i varetekt. Alle sakene ble henlagt etter bevisets stilling i 2009. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.