RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Salg løftet tankresultat

Sist oppdatert:
Det amerikanske stortankrederiet OMI kunne notere et sterkt fjerde kvartalsresultat etter salgsgevinster, men inntjeningen falt fra 2005.
OMI melder om et overskudd i fjerde kvartal på 61,5 millioner dollar i fjerde kvartal, eller 97 cent per aksje. Det var klart over analytikernes estimater som i snitt lå på 57 cent pr. aksje ifølge Thomson First Call.

Bakgrunnen for det store avviket er at OMI har bokført salgsgevinster i fjerde kvartal. Totalt hadde OMI salgsevinster i fjerde kvartal på 47 cent per aksje. Salget omfatte produkttankskip.

Resultatet var også inkludert salgsgevinster klart svakere enn fjerde kvartal 2005, sa overskuddet endte på 1,53 dollar per aksje. Total salgsvinster i fjerde kvartal endte på 30,3 millioner dollar, mot 55 millioner i samme periode i 2005.

OMI har en flåte bestående av produkttankskip og suezmax-råoljeskip. Sistnevnte blir markedsført sammen med Frontlines suezmax-skip gjennom Alliance Chartering.

OMIs suezmax'er i spotmarkedet oppnådde en snittinntjening i fjerde kvartal på 45.580 dollar per dag på timecharterbasis, mot 56.555 dollar i samme periode i 2005. Rederiets produkttankskip så ratene falle fra 29.233 dollar per dag i fjerde kvartal 2005 til 22.718 dollar i siste periode i 2006.

Rederiet begrunner fallet med lavere oljeetterspørsel som følge av mildt vær på den nordlige halvkule og høye lagerbeholdninger.

OMI kontrollerte gjennom kvartalet en flåte på 13 suezmax'er, hvorav seks var innleid og og seks gikk på lengre kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere